Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 22:14

Ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (βίντεο)

Ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, μια διοργάνωση με χαρακτήρα αλληλεγγύης που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου την πρώτη βραδιά ακυρώθηκε με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η στήριξη του κόσμου ήταν εμφανής και κατά τις διαδικασίες παράδοσης του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, καθώς πολίτες και καλλιτέχνες στήριξαν το σκοπό, ενώ η γραμματεία παρέμενε ανοικτή για τη συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής: Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας ακυρώνεται με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας. Η αιτιολογία είναι η παράβαση ωραρίου στις χθεσινές συναυλίες.

Αναγνωρίζουμε το λάθος της διοργάνωσης και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους περίοικους που ενοχλήσαμε. Θεωρούμε την αντίδραση του δήμου πολύ αυστηρή, την στιγμή μάλιστα που πρόσφατα σε εκδήλωση του δήμου έγινε παρόμοιο λάθος.

Ζητάμε συγνώμη από τους 200 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό που τους ταλαιπωρήσαμε με το να έρθουν στην Καλαμάτα χωρίς να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Το ίδιο και για τους εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας μόνο για το φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες, τα 4000 κόσμου που στήριξαν την προσπάθεια την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, τους δεκάδες φορείς/συλλόγους που συμμετείχαν, την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση και τους εκατοντάδες εθελοντές από Ελλάδα και εξωτερικό, που μόχθησαν σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες να στήσουν το φεστιβάλ.

Κατά την διάρκεια του μαζέματος των πραγμάτων του φεστιβάλ σήμερα το απόγευμα, η γραμματεία θα παραμείνει ανοικτή μεταξύ 19:00 και 22:00, για να συγκεντρώσουμε πράγματα και χρήματα για τους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική, κάτι που ήταν ο σκοπός του φεστιβάλέτσι κι αλλιώς. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ανταπόκριση του. Η Καλαμάτα απέδειξε την αλληλεγγύη της δυναμικά!

Δείτε βίντεο από τη χθεσινή βραδιά:
 
{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/ldutGyes4Bo}
 
Να σημειωθεί πως εκδόθηκαν ανακοινώσεις με αίτημα την επανεξέταση της απόφασης από τον δήμαρχο Καλαμάτας, όπως από την Καλαμάτα 2030, ενώ ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες.

- Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες

Άδικη η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας να ακυρώσει το φεστιβάλ αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική λόγω υπέρβασης του ωραρίου κοινής ησυχίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται στο πάρκο του ΟΣΕ από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕ Μεσσηνίας με την συμμετοχή πολλών φορέων και συλλόγων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το φεστιβάλ περισσότερα από 4.000 νέα άτομα .
Άμεσα η δημοτική αρχή οφείλει να υπαναχωρήσει και να επιτρέψει την συνέχιση του φεστιβάλ αφού η οργανωτική επιτροπή αναγνώρισε το λάθος της και έχει δεσμευτεί ότι θα τηρήσει το προβλεπόμενο ωράριο κοινής ησυχίας.
Η δημοτική παράταξη « Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» θα βρίσκεται στο χώρο του φεστιβάλ απόψε στις 8μμ με σκοπό να εκφράσει την αντίθεσή της στην συγκεκριμένη απόφαση.
Ελπίζουμε να πρυτανέψει η λογική και να υπαναχωρήσει η δημοτική αρχή.

 

- Καλαμάτα 2030

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με την ανάκληση της άδειας χρήσης χώρου που είχε δοθεί για την διοργάνωση του 10 Χρόνια Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας / Kalamata Street Festival, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την επανεξέταση της απόφασής σας, ώστε να επιτρέψετε εν τέλει την διεξαγωγή των επόμενων ημερών του Φεστιβαλ, θέτοντας τις όποιες κυρώσεις σε προσωρινή αναστολή και την αναζήτηση ευθυνών μετά το πέρας της Διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει αποδείξει 10 χρόνια τώρα ότι αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία που έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε κάτι ακόμα πιο μεγάλο και να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την πόλη της Καλαμάτας. Αυτή την στιγμή 200 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, εκατοντάδες επισκέπτες (η χτεσινή ημέρα είχε 4000 επισκέπτες) βρίσκονται ήδη στην πόλη μας, ενώ δεκάδες φορείς και σύλλογοι της πόλης συμμετέχουν στον ευγενή φετινό σκοπό του Φεστιβάλ που είναι η αλληλεγγύη, η συγκέντρωση βοήθειας και η ουσιαστική προσφορά στους συμπατριώτες μας των πληγεισών περιοχών που την έχουν άμεση ανάγκη.

Σεβόμενοι τον κόπο της διοργάνωσης και την αναγνώριση από μέρους τους των παραλείψεών τους, τον σπουδαίο σκοπό αλληλοβοήθειας για τον οποίο ζουν και αναπνέουν εκατοντάδες εθελοντές, την θετική σας θέληση για διοργανώσεις που διαφημίζουν την πόλη και απογειώνουν την δυναμική της, σας παρακαλούμε να επιτρέψετε κατ’εξαίρεση την ολοκλήρωση της φετινής Διοργάνωσης. Ας αναζητήσουμε όλοι μαζί τρόπους που στο μέλλον μπορεί να γίνει το Φεστιβάλ του Δρόμου Καλαμάτας ακόμη καλυτερο, ελαχιστοποιώντας οποιαδήποτε αβλεψία. Ας είμαστε εσείς, εμείς, και όλοι οι φορείς της πόλης στην ίδια πλευρά, συντροφιά σε όσους μας έχουν ανάγκη, διαφημίζοντας την Καλαμάτα μας σε όλη την Ελλάδα.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022