Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 15:04

Συνεχίζoνται οι εκδηλώσεις του ORANGE FESTIVAL στην Λακωνία

Με μεγάλη συμμετοχή και ποικίλες εκδηλώσεις συνεχίζεται το πορτοκαλένιο φεστιβάλ της Λακωνίας, το Orange Festival 2018.

Με πυρήνα τον πολύτιμο καρπό της περιοχής που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του, το φεστιβάλ ταξιδεύει σε όλη την περιοχή και σιγά σιγά επεκτείνεται και στους όμορους νομούς.

Με διοργανωτή την Orangeland, την εκπαιδευτική πλατφόρμα για το πορτοκάλι, το φεστιβάλ επιχειρεί να διασκεδάσει, να επιμορφώσει και να ψυχαγωγήσει τους νέους και ιδιαίτερα τα παιδιά σχετικά με αυτό, στοχεύοντας στην μελλοντική ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν ήδη ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Η κ. Γραμματικούλα μαθαίνει για το πορτοκάλι» σε συνεργασία με το Κέντρο Αγωγής Εξέλιξη. Πρόκειται για ένα δημιουργικό workshop όπου τα παιδιά με ζωγραφικές και χειροτεχνίες αλλά και κουίζ μαθαίνουν για όλο το ταξίδι του πορτοκαλιού, τα παράγωγά του και τις χρήσεις τους, ανοίγοντας έναν νέο κόσμο στα συστατικά του. 

Σε συνεργασία με τον Ναυτικό όμιλο Λακωνίας, το φεστιβάλ οργάνωσε επίδειξη ιστιοπλοϊας, με τίτλο «Τα παιδιά του Ανέμου». Αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες του σωστού εξοπλισμού, της τακτικής σε ένα σπορ που η θάλασσα αποτελεί απόλυτο συνοδοιπόρο. Ανακτώντας την ενέργειά τους τα παιδιά έστυψαν πορτοκάλια έμαθαν την χρησιμότητα των συστατικών τους και τη λειτουργία τους στον οργανισμό στην ανάκτηση της ενέργειας.

Το φεστιβάλ επισκέφθηκε την κατασκήνωση Ταϋγέτης και διοργάνωσε μια εκδήλωση με σκυταλοδρομίες και επίκεντρο το πορτοκάλι. Πέρα από τα παιχνίδια που σχετικά με τον πλανήτη πορτοκάλι έγινε και μια ενημέρωση για την αξία του και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτό.

Το Orange Festival είναι παρών και ως υποστηρικτής σε πολλές εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή, προσφέροντας χυμό και αναμνηστικά gadgets της Orangeland. Η Orangeland στην Σπάρτη και την Αθήνα είναι χώροι επισκέψιμοι για όλους και επιδιώκει την εξοικείωση του κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών με τον καρπό σε όλα του τα στάδια.

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανανεώνεται συνέχεια στο επίσημο site του φεστιβάλ http://orange-festival.gr

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα