Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 10:36

Εντυπωσιακές παραστάσεις στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά την πραγματικά εντυπωσιακή έναρξη του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθηλωτική αναμένεται η συνέχεια.

Η πρεμιέρα με την παράσταση Free Fall της Compania Sharon Fridman, που κατέπληξε το κοινό στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μεγάρου Χορού και την παράσταση έκτακτη performance με τίτλο Transfiguration από τον Olivier de Sagazan, επειδή εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την προγραμματισμένη παράσταση του Σαββάτου, σήμερα το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην στην Κεντρική Πλατεία Kαλαμάτας Akira Yoshida Home και ακόμα μια παράσταση Transfiguration στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (στούντιο) και Free Fall στην Κεντρική Σκηνή.

Δείτε το βίντεο:

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα και αποτελεί την κορυφαία συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου χορού, υπό τη διεύθυνση της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας Λίντας Καπετανέα.
Συνολικά εμφανίζονται 20 ξένοι δημιουργοί, οι δέκα εκ των οποίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ακόμα συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, θα γίνει μία παγκόσμια πρεμιέρα, θα δοθούν παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη.
Στην τελετή έναρξης από τον δήμαρχο Καλαμάτας επισημάνθηκε η σημαντική συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση στη σταθερή πλέον χρηματοδότηση του φεστιβάλ. Ο κ. Χαρίτσης στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης και η κ. Καπετανέα στην σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται.

Δείτε το  πρόγραμμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2019

Περισσότερο διαβασμένα