Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 11:35

Εκδήλωση: "Γεφυρώνοντας το Μέλλον: Πανεπιστήμιο και Τοπική Επιχειρηματικότητα" από τα UniStart Hubs της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εκδήλωση: "Γεφυρώνοντας το Μέλλον: Πανεπιστήμιο και Τοπική Επιχειρηματικότητα" από τα UniStart Hubs της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οι UniStart Hubs της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσκαλούν το κοινό στην πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης στην Καλαμάτα, με τίτλο «Γεφυρώνοντας το Μέλλον: Πανεπιστήμιο και Τοπική Επιχειρηματικότητα», την Πέμπτη 27/06/2024 στις 20.00 στο Phaos (Σφακτηρίας 18, Καλαμάτα).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση των UniStart Hubs και συζήτηση με θέμα την αξία του έργου στην περιοχή. Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει εκπροσώπους από το Πανεπιστήμιο και τοπικούς επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, όπως ο τουρισμός και η αγροδιατροφή. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σχετικά με τη σύνδεση του Πανεπιστημίου και την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους το έργο μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ενεργού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας στην Μεσσηνία.

Οι UniStart Hubs είναι δομές υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης, που δημιουργήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σκοπός τους είναι η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων έρευνας από το Πανεπιστήμιο, η υποστήριξη των ερευνητών σε θέματα εξωστρέφειας καινοτομίας και τεχνογνωσίας, καθώς και η γεφύρωση των σχέσεων μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς. Οι δομές αυτές επιδιώκουν επίσης τη μεταφορά γνώσεων με άλλα οικοσυστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την προσέλκυση νέων ταλέντων και την ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

20.00: Προσέλευση - Εγγραφές
20.15 - 20.20: Καλωσόρισμα
Δημήτρης Βούλγαρης - Υπεύθυνος UniStart Hubs Καλαμάτας
20.20 - 20.25: Χαιρετισμοί
Βαγγέλης Ξυγκώρος - Πρόεδρος, Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Νέλλη Κουβελάκη - Ιδρύτρια, Phaos Organization, Manager House by Phaos
20.25 - 20.50: Συζήτηση: Πανεπιστήμιο & Τοπική Επιχειρηματικότητα,
Αθανάσιος Κατσής - Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Δημήτρης Πατριαρχέας - Ξενοδόχος
Ζήσης Καλλιμάνης - Ιδιοκτήτης, Kalamata's Beer Co
Λάμπρος Καραγγελής - Ιδιοκτήτης, Harma Foods
Συντονιστής: Αντώνης Παπαδόπουλος - συν-ιδρυτής, Ματαρόα
20.50 - 21.00: UniStart Hubs: Παρουσίαση των Δομών Υποστήριξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας Έντασης Γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ελένη Μητσέα - Συντονίστρια, UniStart Hubs Πελοποννήσου
21.00: Beers & Finger Food

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλέστε στο 6981116776.

Το Υποέργο 1 «Οργάνωση και Λειτουργία Δομών» της Πράξης «Δημιουργία Δομών Υποστήριξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας Έντασης Γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», με κωδικό MIS 6004735, υλοποιείται από την εταιρεία Break - Even Συμβουλευτική Ι.Κ.Ε. σε συνεργασία με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Εθνικού και Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Πελοποννήσου 2021 - 2027.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022