Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 16:46

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Το "Animal" της Σοφίας Έξαρχου την Τετάρτη 6 Μαρτίου

Το βραβευμένο με Χρυσό Αλέξανδρο "Animal" της Σοφίας Έξαρχου προβάλλει την Τετάρτη 6 Μαρτίου η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ
ANIMAL
Drama | K-16 | 2023 | Ελ | 116΄
σκηνοθεσία: Σοφία Έξαρχου
παίζουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλωμαρία Παπαδάκη
21:00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολυτεκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών
 
H Κάλια είναι μια δυναμική χορεύτρια σε ελληνικό ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας το οποίο φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι τουρίστες κυρίως από τη Ρωσία και τις βαλκανικές χώρες. Η αποστολή της Κάλιας και των συνεργατών της είναι να βρουν τα κατάλληλα μουσικοχορευτικά νούμερα για να ψυχαγωγήσουν τους εκλεκτούς πελάτες του ξενοδοχείου. Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται και η πίεση αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και ο αγώνας της Κάλιας αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν ανάψουν ξανά τα φώτα, το σόου θα πρέπει να συνεχιστεί.
Στη δεύτερη ταινία της, μετά από το ιδιαίτερο PARK του 2016, η Σοφία Εξάρχου συνεχίζει να πορεύεται στο πεδίο της εύστοχης και δηκτικής κοινωνικοπολιτικής αλληγορίας. Το «Animal» όχι μόνο καυτηριάζει υποδειγματικά μια ακόμη πτυχή του «Ελληνικού ονείρου», αλλά πετυχαίνει να γίνει μια στιβαρή αλληγορία για την κρίση της Δύσης και του καπιταλισμού.
Ο φετινός Χρυσός Αλέξανδρος δόθηκε στην Σοφία Εξάρχου, μόλις η δεύτερη φορά που το βραβείο πηγαίνει σε ελληνικά χέρια, τριάντα χρόνια μετά από τη νίκη του Σωτήρη Γκορίτσα για το «Απ’ το χιόνι», και βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τη συγκλονιστική Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η οποία είχε κερδίσει και το αντίστοιχο βραβείο στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Η ενότητα του Μαρτίου Φωτογραφία και Κινηματογράφος πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας.
 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα