Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 10:31

Ημερίδα για ζητήματα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργανώθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β) την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με θέματα:
1) Τροποποίηση της νομοθεσίας περί ΟΕΒ με το άρθρο 66 του Ν.4546/2018 και
2) Εφαρμογή του Κανονισμού για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ GDPR, από τους Ο.Ε.Β.

 Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, εκπροσώπησε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος Στην Ημερίδα παρέστησαν από την πλευρά του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Νικόλαος Τσιλίκης, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων κ. Κωνσταντίνος Στουρνάρας. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους Πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων των ΟΕΒ σχεδόν από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα τη χώρας, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, εργαζόμενοι στους Ο.Ε.Β. και υπάλληλοι ΔΑΟΚ που έχουν επιφορτισθεί με το έργο της Εποπτείας των ΟΕΒ. Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν τα θετικά σημεία της ρύθμισης του άρθρου 66 και αναδείχθηκαν οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στους Οργανισμούς από την νέα ρύθμιση, θέση με την οποία συμφώνησε το σύνολο των παρισταμένων. Υποβλήθηκε δε σαν πρόταση υποβοήθησης του εισπρακτικού έργου των ΟΕΒ, το υποχρεωτικό της άδειας χρήσης νερού στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αναπτύχθηκε από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Λαδόπουλο ήταν σαφέστατη και ξεκάθαρη υπέρ της παραγωγής. «Παραγωγή δε μπορεί να γίνει πουθενά και ποτέ χωρίς νερό. Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτοί οι οργανισμοί είναι βασικοί μοχλοί της παραγωγής, σημαντικά εργαλεία της ανάπτυξης. Γι’ αυτό, πάντα είμαστε δίπλα τους, τους ενισχύουμε και τους στηρίζουμε σε όλες τις προσπάθειές τους με όποιες δυνατότητες έχουμε, με όσες προϋποθέσεις μπορούμε», σημείωσε ο κ. Λαδόπουλος και συνέχισε: «Οι Περιφέρειες θα πρέπει να στηριχθούν με το ανάλογο προσωπικό και να σταματήσει η συστηματική υποστελέχωση αυτών, η στήριξη του προγράμματος ΠΑΑ θα πρέπει να γίνει με πιστώσεις και όχι με λόγια, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι κενό γράμμα αφού το δίκτυο της ΔΕΗ είναι κορεσμένο και υποχρεωτική καταβολή των αδειών χρήσης νερού στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ όπως γίνεται και με τον ΕΛΓΑ. Τέλος, σε κάθε περίπτωση, εάν δεν μας επιτραπεί η πρόσληψη προσωπικού, που είναι επιτακτική και αναγκαία, ζητούμε όλες οι Περιφέρειες διά στόματος του προέδρου της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού, χρόνια τώρα, την κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων. Αφενός μεν να πάρουμε τις άδειες χρήσης νερού και όχι μόνο την ευθύνη, αφετέρου να στελεχωθούμε με το ήδη υπάρχον προσωπικό των αποκεντρωμένων διοικήσεων».

 Ο κ. Στουρνάρας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν, έδωσε διευκρινήσεις σε ειδικά θέματα που είχαν σχέση με το άρθρο 66 του Ν.4546/2018 δέχθηκε τις οποίος αδυναμίες υπάρχουν και υποσχέθηκε ότι από την πλευρά της Διεύθυνσης θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε ο θεσμός να προαχθεί.

 Από όλους τους παρισταμένους που έλαβαν τον λόγο αναδείχθηκε ότι καθοριστικός παράγοντας ο οποίος θα υποβοηθήσει το εισπρακτικό έργο των Ο.Ε.Β. είναι η θεσμοθέτηση του υποχρεωτικού της άδειας χρήσης νερού κατά την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ στο ΟΠΕΚΕΠΕ. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας αναδείχθηκαν από την έγκριτο νομικό κ. Ιουλία Αγγελλακοπούλου και τον κ.Σταύρο Τσέλιο Πρόεδρο της computer LIFE οι υποχρεώσεις των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων που απορρέουν από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο οποίος είναι σε ισχύ από 25 Μαΐου 2018, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν και καθώς επίσης οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του Κανονισμού στους ΟΕΒ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα