Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 19:31

Εορταστικός Δεκέμβριος στη Βαμβακού Λακωνίας

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βαμβακού! Τα αναμμένα τζάκια, οι μυρωδιές των γλυκών από τους ξυλόφουρνους, τα πλακόστρωτα σοκάκια, οι λαχταριστές εορταστικές γεύσεις, η θαλπωρή των ημερών, οι χιονισμένες βουνοκορφές, τα λαμπιόνια που λαμπυρίζουν, τα γέλια κι οι χαρές σημαίνουν Χριστούγεννα στο χωριό! Ελάτε και φέτος να δημιουργήσουμε μαζί μοναδικές αναμνήσεις στα 900μ. υψόμε-τρο, με πρωτότυπες δραστηριότητες και θεματικές εμπειρίες που θα μας συντροφεύσουν ως τις πρώτες η-μέρες του 2024 και οι οποίες υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ανα-βίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τα Χριστούγεννα «ανάβουν» στη Βαμβακού Λακωνίας με τον Φοίβο Δεληβοριά και πολλά ακόμα!
Το ημερολόγιο για το καθιερωμένο πια χριστουγεννιάτικο ραντεβού στη Βαμβακού, φέτος, δείχνει 02 Δεκεμ-βρίου! Η πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου ξεκινά με μια διαδραστική παράσταση, χριστουγεννο-δημιουργίες, face painting και ρεαλιστικές καρικατούρες, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Λίγο πριν ανάψουμε τα Χριστούγεννα στο χωριό, ένα εντυπωσιακό light show και τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) θα μας ταξιδέψουν σε μία μουσική βόλτα χωρίς σύνορα, ενώ το εορταστικό απόγευμα θα κλείσει με τον Φοίβο Δεληβοριά Live που έρχεται από το παράλληλο σύ-μπαν της πραγματικότητας με το γενναίο πλήρωμα των μουσικών του για μία μοναδική συναυλία στην πλα-τεία του χωριού.

Λαμπερά Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα στον Πάρνωνα
Μία μουσική παράσταση για όσους νιώθουν παιδιά και «το ταξίδι της παπλωματούς» (23/12), αλλά και ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας με τη γυναίκα του Άγιου Βασίλη (24/12), μας οδηγούν στα μελω-δικά Χριστούγεννα στο εστιατόριο – καφέ Βουρέικο (25/12). Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων (26/12), μία παράσταση κουκλοθεάτρου θα μας αποκαλύψει της προ-προ-προγιαγιάς τη χριστουγεννιά-τικη συνταγή και τα μυστικά της.

Πρωτομηνιά Πρωτοχρονιά μες στο χωριό και στον χιονιά
Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, ξεπροβοδίζουμε το 2023 με των ξωτικών τα χάχανα και των παιδιών τα γέλια (30/12), σε ένα θεματικό εργαστήρι χημείας στο εορταστικό V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). Τα Βαμβακίτικα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς (31/12) αναβιώνουν μαζί με γέλια και με-λωδίες, πλημμυρίζοντας το χωριό με νότες, ενώ η μουσική Πρωτοχρονιά στο Βουρέικο (01/01) στρώνει το πρώτο τραπέζι της χρονιάς με ένα λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών.

Τα Φώτα κι ο Φωτισμός στη Βαμβακού
Ανήμερα των Φώτων (06/01), εξερευνούμε το φαινόμενο του φωτός και παίζουμε μαζί του σε ένα εργαστή-ριο φυσικής στο V.Lab, ενώ στις 07/01, ανακαλύπτουμε τα βότανα του Πάρνωνα και μαθαίνουμε για τις μοναδικές ιδιότητές τους.

Άρωμα γιορτινό με δραστηριότητες, μουσική και θαλπωρή όλο τον Δεκέμβριο
Όλο τον μήνα θεματικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα συμπληρώνουν δημιουργικά τα Σαββατοκύριακα των επισκεπτών του χωριού με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, το κουτί των Χριστουγέν-νων (09/12), εορταστικά βιβλία τσέπης (10/12), χριστουγεννιάτικα κεντήματα (16/12) και γιορτινά παι-χνίδια και γρίφους (17/12). Το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνει μία μελωδική μουσική βραδιά για όλα τα γούστα (16/12), αλλά και ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον κορυφαίο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο (23/12) στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο.

Χριστούγεννα ξανά, πάμε χωριό… πάμε Βαμβακού και αυτή τη χρονιά!

Δείτε το αναλυτικό εορταστικό πρόγραμμα του μήνα στο www.vamvakourevival.org/events

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα