Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 18:17

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Με focus στο περιβάλλον ξεκινούν οι προβολές της Δευτέρας

Νέα σεζόν για το “Doc Café” και το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών με κύριο θέμα το περιβάλλον. Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο προβολές στη Μεσσηνία με τον Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο οι καθιερωμένες προβολές της Δευτέρας επιστρέφουν στο χώρο του Κέντρου «Κουτσομητοπούλου 6, πλησίον πλατείας Όθωνος.

Το πρόγραμμα προβολών παράλληλα προβάλλεται στην Ελευσίνα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 και εντάσσεται σε ένα μεγαλύτερο αφιέρωμα με στόχο να συνθέσουν οικολογικά μηνύματα αξιοποιώντας τα οπτικοακουστικά μέσα με τρόπο δημιουργικό και πρωτότυπο. Οι προβολές αρχίζουν από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου προβάλλεται στις 9:00 μ.μ το
ντοκιμαντέρ «2040». Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα.

Σύνοψη ταινίας:
Το αυστραλιανό ντοκιμαντέρ 2040 εξετάζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τα επόμενα 20 χρόνια αλλά και ποιες τεχνολογίες υπάρχουν σήμερα που μπορούν να αντιστρέψουν τις
επιπτώσεις. Οι πρακτικές λύσεις σε περιβαλλοντικές ανησυχίες αντιμετωπίζονται με την ελπίδα ότι η κόρη του σκηνοθέτη, 21 ετών το έτος 2040, θα αντιμετωπίσει ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Σκηνοθεσία: Damon Gameau Διάρκεια: 92’
Χώρα: Αυστραλία 2020

Η ταινία της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου είναι το «Into the Ice» του Lars Henrik Ostenfeld.
Σύνοψη ταινίας:
Ο πάγος στους πόλους της γης λιώνει, η στάθμη της θάλασσας σημειώνει σταδιακή άνοδο και οι συνέπειες προβλέπεται να είναι τρομακτικές για τον πλανήτη και τον κόσμο. Η κάμερα ταξιδεύει μαζί με τρεις πρωτοπόρους εξερευνητές στην εξόρμησή τους στην ενδοχώρα του χιονιού της Γροιλανδίας, παρατηρεί και καταγράφει το χρονικό τους.
Σκηνοθεσία: Lars Henrik Ostenfeld Διάρκεια: 85′

Οι προβολές στο κέντρο είναι δωρεάν για το κοινό.

Το καφέ λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής 10:00 με 13:00 και 18:00 με 23:00

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα