Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 14:05

Προσεχώς το 2ο Φοιτητικό συνέδριο του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του ΠΑΠΕΛ

Προσεχώς το 2ο Φοιτητικό συνέδριο του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του ΠΑΠΕΛ

Το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής σε συνεργασία με τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με την υποστήριξη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων "∆ιοίκηση και Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός για Στελέχη ∆ημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα" και "ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική" διοργανώνει το 2ο Φοιτητικό Συνέδριο με τίτλο: «Ο ρόλος του εσωτερικού ελέγχου και η αξία της εταιρικής διακυβέρνησης, ως στοιχεία ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων».

Το Φοιτητικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 11:00-18:00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο Μεσσηνίας.
Στόχοι του συνεδρίου είναι:

  • Η παρουσίαση επιστημονικών εργασιών νέων ερευνητών και φοιτητών όλων των βαθμίδων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες),
  • Η παροχή ομιλιών από προσκεκλημένους ομιλητές και ακαδημαϊκούς ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, ελεγκτικής, εταιρικής διακυβέρνησης και διασύνδεσης του πανεπιστημίου με ξένα πανεπιστήμια,
  • Η παροχή ομιλιών από προσκεκλημένα στελέχη εταιρειών και κοινωνικών φορέων σε θέματα επιχειρηματικότητας, ESG, εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης,
  • Η διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας και η γνωριμία τους με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, στα πλαίσια της Ημέρας Καριέρας.
  • Η διοργάνωση σεμιναρίων από το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης με αντικείμενο την ανάπτυξη των soft skills και τη διαμόρφωση της επαγγελματικής εικόνας των φοιτητών.
  • Η διοργάνωση business και investment games από στελέχη εταιρειών και καθηγητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, όπου οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από την προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες εργασίες, να αναπτύξουν soft και hard skills, αναγκαία για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, θα δοθούν βραβεία στου φοιτητές που θα επιτύχουν τις καλύτερες επιδόσεις στα business και investment games.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Φοιτητικού Συνεδρίου (https://fs.accfin.uop.gr/).

 

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022