Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 10:44

Go On: Το ΕΙΕΠ στην Καλαμάτα: Η εξυπηρέτηση του πελάτη σε άλλο επίπεδο (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Η καρδιά του πελάτη χτύπησε στην Καλαμάτα στις 29 Μαρτίου, στην πρώτη ημερίδα που πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελάτη, παρουσία εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων.

Κορυφαίοι στο είδος τους, περιέγραψαν πρακτικές αλλά και το πως οι σύγχρονες τεχνολογίες και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, οδηγώντας την εξυπηρέτηση του πελάτη σε άλλο επίπεδο. Στην ιδιαίτερα αυτή σημαντική εκδήλωση οι παρουσιάσεις αφορούσαν από την παραγωγή του προϊόντος μέχρι την κυβερνοασφάλεια και τα RPG games, πάντα με στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία του πελάτη.
Δείτε το βίντεο:

Η Marielle Thomas, ιδρύτρια της BeSpectacular.gr, κάτοικος πλέον της Δυτικής Μάνης και μέλος του Δ.Σ. του ΕΙΕΠ, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καλωσόρισε το ΕΙΕΠ στην Καλαμάτα και παρουσίασε τους στόχους του. Επίσης, αναφέρθηκε και στα κρυμμένα κόστη των επιχειρήσεων.
 
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΙΕΠ Frank Thibaut, ξεδίπλωσε τη δραστηριότητα του Ινστιτούτου, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα τα μέλη του πλησιάζουν τα 130, μεταξύ των οποίων επιχειρήσεις μεγάλου ή μικρότερου μεγέθους.

Για τα… φάουλ στην εξυπηρέτηση του πελάτη μίλησε η Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της εταιρείας δημοσκοπήσεων FocusBari. Αναφέρθηκε σε αριθμούς και σε κρίσιμα παραδείγματα.

Εκ μέρους της Pobuca, ο Ισίδωρος Σιδερίδης μίλησε για το ΑΙ και τη νέα τεχνολογία στην εξυπηρέτηση πελατών. Η τεχνητή νοημοσύνη, όπως είπε, υπόσχεται να αλλάξει την εξυπηρέτηση για πάντα, αλλά και ολόκληρη την εμπειρία.

Οι συνιδρυτές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος, προέτρεψαν τους παρευρισκόμενους να γίνουν οι πρεσβευτές της περιοχής τους και τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία της συνολικής τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη σε μια περιοχή.


Στην αμεσότητα της επικοινωνίας με τον πελάτη αλλά και στις διαδικασίες που ακολουθεί μια επιχείρηση που παράγει τρόφιμο, ανεξάρτητα από τον όγκο παραγωγής της, αναφέρθηκε η Κέλλυ Δημητρούλια ιδρύτρια της Piperitsa Farm, με αναφορές σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την παραγωγή μέχρι και το πιάτο ή το ποτήρι μας.

Για την κυβερνοασφάλεια μίλησε ο CEO της Rethink Business Lab, Δημήτρης Γεωργόπουλος, τονίζοντας ιδιαίτερα την σημασία της εκπαίδευσης του προσωπικού κάθε επιχείρησης, αναφορικά με την ασφάλεια δεδομένων και την προστασία γενικότερα από το πλήθος των ψηφιακών κινδύνων.

Μικρές ιστορίες μέσα από τα μάτια ενός πωλητή παρουσίασε ο επί 30 χρόνια πωλητής, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Alma Sport, Παναγιώτης Κατσίποδας. Ανακοίνωσε μάλιστα μια νέα δράση για την περιοχή, το Kalamata Loyalty App, που στοχεύει να τονώσει την τοπική οικονομία και να ενισχύσει τον τοπικό οικονομικό ιστό.

Ο CEO της MainSys Γιώργος Πλαβούκος μίλησε για τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού και του ΑΙ παρουσιάζοντας παραδείγματα χρήσης νέων τεχνολογιών από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Η Χριστίνα Τζιάλλα, ιδρύτρια της Kalliergon, παρουσίασε την καινοτόμα ιδέα της για τα RPG Games και την Διαδραστική Μυθοπλασία, ως έναν τρόπο απογείωσης της τουριστικής εμπειρίας και της ανάδειξης ενός τόπου, παρουσιάζοντας παραδείγματα από την Μάνη. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Kalliergon και της Βασιλικής Κατέρη και ολοκληρώθηκε με κλήρωση δώρων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης και πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας του ΕΙΕΠ στην Καλαμάτα.


ENG:
The Hellenic Institute of Customer Service organized an event in Kalamata on Wednesday 29/3 inviting presenters from national and local companies. The audience had the chance to learn about groundbreaking technology and AI in the customer service sphere, along with the personalized experience and expertise of local companies.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο Go On #25 που κυκλοφορεί.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα