Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 09:10

Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια στο Γυμνάσιο Λογγάς

To Γυμνάσιο Λογγάς απέκτησε μέσω δωρεάς ένα πιάνο για τους μαθητές του από τον Abrecht Schultze, καλλιτεχνικό υπεύθυνο του “Teatr dach Kleinkunstbuhne” στο Wendeburg (Γερμανία).

Τιμώντας αυτή τη σπουδαία και ευγενική προσφορά οργάνωσαν από κοινού: Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια “Vienna-Paris-Vienna” με τους πολυβραβευμένους πιανίστες Yannis Shymko και Andrea Théato σε έργα των: Schumann, Debussy και Schubert. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου στο Γυμνάσιο Λογγάς.
O Yannis Shymko είναι καθηγητής του “Conservatoir Du Nord” στο Λουξεμβούργο. Γεννήθηκε στον Καναδά και σπούδασε πιάνο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τον Στάθη Γυφτάκη και τη Μαρία Παπαπετροπούλου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Koninklijk Conservatorium των Βρυξελλών στην τάξη πιάνου του Jan Michiels.
Ενώ η Andrea Théato γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο. Ξεκίνησε τη μουσική της εκπαίδευση με βιόλα και τσέλο στο μουσικό σχολείο του Dudelange και στην ηλικία των οκτώ έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην τάξη του Romain Nosbaum. Το 2016 συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire du Nord στην τάξη του André Roe από όπου αποφοίτησε το 2019 με διάκριση. Από το 2019 σπουδάζει στο Koninklijk Conservatorium των Βρυξελλών στην τάξη του Jan Michiels. Έχοντας αποκτήσει τον περασμένο Ιούνιο το πτυχίο της συνεχίζει για την απόκτηση μεταπτυχιακού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα