Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 13:21

17η Διημερίδα Βιολογίας ΠΕΒ από το Ράλλειο Λύκειο

17η Διημερίδα Βιολογίας ΠΕΒ από το Ράλλειο Λύκειο

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπισθμονων και το Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά διοργανώνουν την 17η Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο: «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία» την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023.

Ώρες διεξαγωγής: 11.00 – 14.00, Παρασκευή 31 / 3 / 2023  και  11.00 -14.00, Σάββατο  1 / 4 / 2023.
Η θεματολογία της Διημερίδας περιλαμβάνει σύγχρονα ζητήματα της Βιολογίας,  όπως η ανακάλυψη της δομής του DΝA και οι εφαρμογές της για την υγεία του ανθρώπου, την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, που θα συζητηθούν την πρώτη μέρα. Την δεύτερη ημέρα, η συζήτηση θα εστιαστεί σε σημαντικά προβλήματα του περιβάλλοντος, όπως ο αντίκτυπος των ανθρώπινων ενεργειών και της κλιματικής αλλαγής στη βιοποικιλότητα καθώς και η αναγκαιότητα της προστασίας των φυτών και των ζώων.
Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές με σημαντικό έργο στην επιστήμη της Βιολογίας.Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και οι εργασίες της θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού της ΠΕΒ στο Youtube.Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω ειδικής φόρμας με στόχο να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση μετά το τέλος των εισηγήσεων.Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://lyk-ralleion.att.sch.gr/index.php/gr/ και www.pev.gr, όπου θα αναρτηθούν επίσης οι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Διημερίδα.Η Διημερίδα είναι ανοικτή για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το κοινό.Από την ΔΔΕ Πειραιά έχει εγκριθεί άδεια διευκόλυνσης στους/στις εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ των σχολικών μονάδων που ανήκουν στη ΔΔΕ Πειραιά και διδάσκουν το μάθημα της Βιολογίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Διημερίδας. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα