Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 17:35

Η Καλαμάτα στο επίκεντρο για την εξυπηρέτηση του πελάτη στις 29 Μαρτίου (Βίντεο)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), σε ετήσια βάση διοργανώνει εκπαιδευτικές Ημερίδες για την Εξυπηρέτηση του Πελάτη με κοινό από όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει βέλτιστες πρακτικές εξυπηρέτησης, νέες τάσεις και τεχνολογίες στα Στελέχη των Εταιρειών - Μελών του. Μια ακόμη ημερίδα έρχεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα έχοντας και ένα τοπικό χαρακτήρα, παρουσιάζοντας customer insights, νέες τεχνολογίες αλλά και ιστορίες τόσο μεγάλων όσο και μικρών εταιριών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/3 στις 2:30μμ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και οι προεργαφές για την παρακολούθηση έχουν ήδη ξεκινήσει.

Βίντεο:

Οι Ημερίδες Εξυπηρέτησης Πελάτη με στόχο τη διάχυση εξειδικευμένης γνώσης στο χώρο της Εξυπηρέτησης Πελατών, ξεκίνησαν το 2015 στη Θεσσαλονίκη και ύστερα από τη μεγάλη ανταπόκριση που γνώρισαν, το 2017 παρουσιάστηκαν στην Πάτρα, το 2018 στην Κρήτη και στη Λάρισα μόλις το 2020. Για το ΕΙΕΠ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του οράματός του, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Ανοίγοντας τις πόρτες και στο κοινό της περιφέρειας, το ΕΙΕΠ δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση από σημαντικούς παίκτες της αγοράς και ταυτόχρονα καλλιεργεί την ανάπτυξη της κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών στη χώρα μας.
Οι Ημερίδες είναι ολοήμερες και περιλαμβάνουν ένα στοχευμένο πρόγραμμα ομιλιών από επιτυχημένες εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, όπως τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρείες retail κα.
Λίγα λόγια για το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών:
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2004 με την υποστήριξη πολυεθνικών, μεγάλων Ελληνικών εταιρειών και επιστημονικών φορέων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Σήμερα, 128 εταιρείες είναι μέλη του Ινστιτούτου. Κοινή πεποίθηση των ιδρυτικών μελών του Ινστιτούτου ήταν η αναγνώριση της ανάγκης να αναβαθμιστεί και να υποστηριχθεί ο ρόλος όσων, άμεσα ή έμμεσα, έρχονται σε επαφή με τον πελάτη. Ακόμη, στόχος του ΕΙΕΠ είναι η δημιουργία ενός επιχειρηματικού πλαισίου που θα υποστηρίζει τις ατομικές δεξιότητες στην εξυπηρέτηση πελατών και θα αναγνωρίζει όσους τις εφαρμόζουν με επιτυχία. Το ΕΙΕΠ μέσω των μελών του, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται ταχύτατα, απευθύνεται στον "εξυπηρετούμενο" πελάτη, πολίτη, άνθρωπο, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησής του.

Το πρόγραμμα:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα