Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 18:00

Επεκτείνεται η συνεργασία Δήμου Λαρισαίων ΔΕΘ-HELEXPO για την Agrothessaly

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της πανελλήνιας έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly», που διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ-HELEXPO από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς στην Νεάπολη.

Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρα Κυριάκου Ποζρικίδη, κατά την υπογραφή του μνημονίου για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο κ. Καλογιάννης, αφού αναφέρθηκε στην άριστη και αποτελεσματική συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, σημείωσε πως έχει ήδη δικαιωθεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιδιώξει μια στρατηγική συνεργασία με τον σημαντικότερο φορέα διοργάνωσης εκθεσιακών γεγονότων, με τη μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία. Ανέφερε δε πως τα απολογιστικά στοιχεία των δύο πρώτων διοργανώσεων είναι ενδεικτικά: H έκθεση του 2015, με την παλιά της μορφή, είχε 80 συμμετέχοντες και 8.000 επισκέπτες. Το 2017, οπότε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η Agrothessaly, οι συνολικές συμμετοχές εκτοξεύτηκαν σε 498 και οι επισκέπτες έφτασαν τις 40.000, ενώ το 2019 οι συνολικές συμμετοχές αυξήθηκαν στις 780, με τον εκθεσιακό χώρο να αυξάνεται κατά 5.000 τ.μ., από 20.000 τ.μ. το 2017, σε 25.000 τ.μ.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης, μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και το σύνολο της πόλης. «Η Λάρισα μάς υποδέχτηκε θερμά και αγκάλιασε τη συμφωνία» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πλέον υπάρχει ένα «σύμφωνο συμβίωσης» με τη θεσσαλική πόλη.

Όπως ανέφερε μάλιστα, τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για τη συμμετοχή στην έκθεση, αλλά και τη διεθνοποίησή, καθώς εταιρείες 35 και πλέον χωρών και 250 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Τέλος, στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιούνται με αφορμή την έκθεση σε όλη την Π.Ε Λάρισας αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Νταής, ενώ το «παρών» στην υπογραφή του μνημονίου έδωσε και ο υπεύθυνος οργάνωσης της Agrothessaly, στέλεχος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Βασίλης Σπύρου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα