Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 12:00

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Πρώτη προβολή της συνεργασίας με το Petit Plan

Τη συνεργασία του με το Petit Plan εγκαινιάζει αυτή τη Δευτέρα το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ του Egil Håskjold Larsen 69 λεπτά ή 86 ημέρες. Η ταινία, διάρκειας 69’ παραγωγής Νορβηγίας-Σουηδίας (2017), θα προβληθεί στις 8 μ.μ. στο νέο χώρο του Κέντρου, Κουτσομητοπούλου 6. 

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο. 

Μέσα από τα μάτια μιας 3χρονης προσφυγοπούλας, θα δούμε μέσα σε 69 λεπτά ένα ταξίδι 86 ημερών που θα ξεκινήσει από ένα ελληνικό λιμάνι, όπου θα την γνωρίσουμε για πρώτη φορά, μέχρι τον τελικό της προορισμό, την Ουψάλα στη Σουηδία. Μια ταινία για την παιδική ηλικία, την οικογένεια και για έναν κόσμο που με δυσκολία καταλαβαίνουμε. 

Το Petit Plan έχει ως σκοπό την κινηματογραφική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου, παρουσιάζοντας ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Προβάλλονται έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό. 

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα προβάλλεται μια επιλεγμένη ταινία κάθε μήνα, απευθυνόμενη σε παιδιά και νέους, εστιάζοντας στους εφήβους και τα προβλήματά τους, με σκοπό τη διεύρυνση των οριζόντων τους και τη διαμόρφωση κριτικής σκέψης. 

Event 

Είσοδος: Δωρεάν

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα