Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 16:00

Go On: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας

Το μοναδικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στην Ελλάδα έριξε την αυλαία του την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, με ένα γεμάτο πρόγραμμα, αποτελούμενο από 90 ταινίες από 32 χώρες, σεμινάρια και πολλούς καλεσμένους.

Το φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και του Δήμου Καλαμάτας και όπως φάνηκε από την προσέλευση, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο της πόλης, που γνωρίζει και ακολουθεί εδώ και 9 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Ο κόσμος απήλαυσε το ποιοτικό πρόγραμμα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ γύρω στα 700 παιδιά πέρασαν από την αίθουσα στη διάρκεια των πρωινών προβολών. Επίσης, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, σε 5 τμήματα. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο δωρεάν σεμινάριο για την Προφορική Ιστορία της ιστορικού Τασούλας Βερβενιώτη και να λάβουν τεχνικές γνώσεις από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών και κορυφαίο διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Φρέντζο.

Οι καλεσμένοι και οι συζητήσεις άρχισαν από νωρίς το απόγευμα και κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες που ταξίδεψαν στην Καλαμάτα. Η Κύπρος βρέθηκε στο κέντρο του ενδιαφέροντος με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με αφιέρωμα 6 ταινιών.

Το παρόν έδωσαν και κριτικές επιτροπές των κινηματογραφικών ενώσεων για την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης, όπως η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών, η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών GSC, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου που έδωσε 4 τεχνικά βραβεία. Τέλος η διοργάνωση φρόντισε να επιβραβεύσει και μαθητές για την υλοποίηση ντοκιμαντέρ, με ένα βραβείο μαθητικού ντοκιμαντέρ.

Στην τελετή λήξης προβλήθηκε και η ταινία «Τι έγινε στο Μαγγανιακό», μία παραγωγή του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ ως ταινία λήξης.

Έτσι ολοκληρώθηκε ακόμα μια ιδέα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που έβαλε τον κόσμο στην αίθουσα για να δει ντοκιμαντέρ και να γνωρίσει τους δημιουργούς τους.

Διαβάστε αυτό και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στο Go On #24 που κυκλοφορεί.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα