Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 14:00

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Στη χαραμάδα του μυαλού κρύβω τη Μικρασία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας με τίτλο «Στη χαραμάδα του μυαλού κρύβω τη Μικρασία», σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας και το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με το χαιρετισμό της Διευθύντριας της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας Μάγδας Σουλιώτη, του Βουλευτή Ν.Δ. Μεσσηνίας, Μίλτου Χρυσομάλλη, του Προέδρου του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα και της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, Αργυρούλας Μητράκου. Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησαν κατά σειρά για θέματα σχετικά με τη γαστρονομία, τον αθλητισμό, τη μουσική, και τη λογοτεχνία των Μικρασιατών προσφύγων ο Χρήστος Κουμάντος, διακεκριμένος Αρχιμάγειρας του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακής Γαστρονομίας ο Σπύρος Βασ. Λαπιώτης, Δικηγόρος, Μsc Θεολογίας, τ. πρόεδρος Α.Ε.Κ. Καλαμάτας και η Τιτίκα Καραβία, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στην εκδήλωση διάβασαν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων ηθοποιοί του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Μαρία Λαζάρου, Βασιλική Μάλαμα, Βασίλης Στεφανόπουλος) και ερμήνευσαν μικρασιάτικα τραγούδια τα μέλη της Χορωδίας και του Συνόλου Μικρών Μουσικών του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας (Μαριάννα Δαφνά: λύρα Κρήτης, Ευαγγελία Μήλα και Μιχάλης Μπουκουβάλας: λαούτο πολίτικο, Θεοδώρα Μπουκουβάλα: κανονάκι) υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Ψαραδέλλη.

Την εκδήλωση συντόνισε η Πιπίνα Κουμάντου, Προέδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας.
Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε μπουφές με μικρασιάτικα εδέσματα προσφορά του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακής Γαστρονομίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα