Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 14:15

Παρουσίαση βιβλίων στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης συνάντησης της Λέσχης Ανάγνωσης «Η Αφύπνιση» που διοργάνωσε η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας την Τετάρτη 25/1/23 προχωράει στην διοργάνωση της δεύτερης εκδήλωσης αφιερωμένης στο βιβλίο και σας προσκαλεί με μια διπλή βιβλιοπαρουσίαση.

Την επόμενη Τετάρτη έχει τη χαρά να φιλοξενήσει για ακόμα μια φορά, τις αξιόλογογες συγγραφείς Ζέτα Κουντούρη και Μαρία Στασινοπούλου στην παρουσίαση των βιβλίων τους «Κασκόλ από κασμίρι» και «Ασκήσεις αντοχής στο χρόνο».

Συγκεκριμένα
• Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, οι εκδόσεις Κέδρος και Κίχλη σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, παρουσιάζουν στις 18.30, στην αίθουσα του συλλόγου, τα βιβλία «Κασκόλ από κασμίρι» της Ζέτας Κουντούρη και «Ασκήσεις αντοχής στον χρόνο» της Μαρίας Στασινοπούλου. Οι συγγραφείς θα παρουσιάσουν αμοιβαίως η μία το βιβλίο της άλλης και θα ανταλλάξουν απόψεις για συγγραφικά θέματα.
Η Πειραματική Σκηνή έχει παρουσιάσει με επιτυχία και άλλες φορές στο παρελθόν βιβλία των παραπάνω συγγραφέων και είναι τιμή μας που επιλέγουν το φιλόξενο χώρο της Πειραματικής Σκηνής, για να μιλήσουν για τα βιβλία τους.

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς.
• H Ζέτα Κουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947.Εργάστηκε ως δικηγόρος και ως μέλος του Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φοιτητική Λέσχη του οποίου δίδαξε για δύο χρόνια Δημιουργική Γραφή. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα μυθιστορήματα και τέσσερις συλλογές διηγημάτων, μερικά εκ των οποίων έχουν ανθολογηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στον συλλογικό τόμο Αίσθηση γυναίκας, Προσεγγίσεις ζωής. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

• Η Μαρία Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1945. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαιδεύσεως. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με τη μελέτη και την κριτική της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έχουν εκδοθεί ερευνητικές εργασίες της για τον Σεφέρη και τον Καβάφη. Έχει εκδώσει τρία βιβλία με σύντομα πεζά. Κυρία, με θυμάστε; (Κίχλη, 2010), Χαμηλή βλάστηση, Θάμνοι, πόες και μπονσάι (Κίχλη, 2018) και Ασκήσεις αντοχής στον χρόνο (Κίχλη, 2021). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και γράφει κριτική βιβλίου στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης Εντευκτήριο και στην αθηναϊκή Εφημερίδα των Συντακτών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα