Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 13:43

Προφεστιβαλική εκδήλωση για το Χρήστο Ρηγανά στις 26/1 στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού μήκους Καλαμάτας, τιμώντας τον Χρήστο Ρηγανά, οργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο Καλαματιανό γλύπτη με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του με το Αριστείο από την Ακαδημία Αθηνών, τιμή μεγάλη για τον ίδιο και την πόλη μας.

Έργα του Χρήστου Ρηγανά κοσμούν 20 και πλέον πλατείες πόλεων της Ελλάδας μετά από Πανελλήνιους Διαγωνισμούς καθώς και τον θεσμό των Συμποσίων Γλυπτικής.

Ο ίδιος επί χρόνια φιλοτεχνεί τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, καθώς και του νεοσύστατου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας.

Τιμώντας τον για την μεγάλη προσφορά του σε μας και στην Ελλάδα ολόκληρη, γιορτάζουμε με προ-φεστιβαλική εκδήλωση την έναρξη του φεστιβάλ στο στέκι τού Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. όπου θα εκτεθούν επιλεγμένα έργα του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κοτσωνής, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του με τίτλο "Χρήστος Ριγανάς - Της σμίλης γραφήματα" σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα. Παράλληλα θα απαγγελθούν και κάποια από τα καινούργια ποιήματά του από την Ισμήνη Γυφτάκη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα