Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 14:04

Workshop με θέμα την Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 2022 το workshop με θέμα την Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση στο Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Συζητήθηκαν οι τρόποι πρόληψης, αντίδρασης και αντιμετώπισης σε περίπτωση αναγνώρισης ενός τέτοιου ευαίσθητου ζητήματος. Χαρακτηριστικά η ψυχολόγος Αθανασία Κουτσούκου ανέφερε ότι πάντα υπήρχε η παιδική κακοποίηση αλλά σήμερα οι άνθρωποι μιλάνε και το παιδί προστατεύεται από το νόμο. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι πολύ σημαντικός καθώς περνά αρκετές ώρες με τα παιδιά. Αν αντιληφθεί κάτι θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους γονείς και το ίδιο το παιδί με προσεκτικό λεξιλόγιο και χωρίς διάθεση να το κρίνει.
Οι γονείς θα πρέπει να χτίζουν σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά και όχι φόβου.
Ο ειδικός κυβερνοασφάλειας Νίκος Βασιλάκος τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν όρια στο παιδί όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας. Οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν τις ώρες που βρίσκεται το παιδί στο διαδίκτυο, και να προσπαθούν να κάνουν δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά τους. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ζωή εκτός οθόνης και τα απογεύματα να γεμίζουν με δραστηριότητες.
Κλείνοντας η δικηγόρος Καλλιόπη Σπυροπούλου αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο του Ελληνικού κράτους για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.
Στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος με συζήτηση και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στους διοργανωτές του σεμιναρίου.

Συντονισμός Συζήτησης: Μαρία Αγγελή, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Παιδεία και Επιχειρηματικότητας
Συμμετέχουν:
Αθανασία Κουτσούκου , Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων
Νίκος Βασιλάκος Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, Τεχνικός Σύμβουλος Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος Πρόεδρος Interview.
Καλλιόπη Σπυροπούλου, Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων, Διαμεσολαβήτρια.

Επιμέλεια: Τσάμη Ελένη 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα