Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 15:27

Καλαμάτα: Διεθνές Εργαστήριο για τις ασύρματες επικοινωνίες (SPAWC2018)

Αυτή τη Δευτέρα ξεκινά και θα διαρκέσει 4 ημέρες το 19ο Διεθνές Εργαστήριο για τις εξελίξεις στην επεξεργασία σήματος στις ασύρματες επικοινωνίες ή SPAWC 2018 (19th IEEE International Workshop on Signal Processing Advances in Wireless Communications), που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών. 

Η δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και πρόσβασης στο διαδίκτυο έχει γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μια σειρά συσκευών, όπως το (έξυπνο) κινητό τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής, το tablet, κι ο πλοηγός GPS στο αυτοκίνητο, δίνουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα να επωφεληθούν από μια πληθώρα υπηρεσιών κι εφαρμογών, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, από την επαγγελματική ως αυτή της διασκέδασης ή της κοινωνικής δικτύωσης. Τι βρίσκεται όμως πίσω απ' αυτές τις τόσο προσιτές σε όλους μας εφαρμογές; Τεχνολογίες, που ακολουθούν διεθνή πρότυπα όπως τα IEEE 802.11 και 3GPP LTE, κατά κόσμον Wi-Fi και "4G", με μια κοινή επιστημονική βάση: την Επεξεργασία Σημάτων (Signal Processing) για Ασύρματες Επικοινωνίες (Wireless Communications).

Οι εξελίξεις στον τομέα αυτόν είναι το θέμα του IEEE International Workshop on Signal Processing Advances in Wireless Communications (SPAWC), ετήσιου συνεδρίου με υψηλή διεθνή αναγνώριση, του οποίου η 19η έκδοση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καλαμάτας, προσελκύοντας κορυφαίους ερευνητές κι επαγγελματίες απ' όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων των μεγαλύτερων εταιρειών ασύρματης τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών, με στόχο την ανακοίνωση αποτελεσμάτων και ανταλλαγή ιδεών για τη διαμόρφωση του μέλλοντος στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τηλεπικοινωνιακό μας κόσμο. Διοργανωτές, είναι μεταξύ άλλων, η καλαματιανή στην καταγωγή Αθηνά Πετροπούλου, διακεκριμένη καθηγήτρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Rutgers των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και ο δρ Κωνσταντίνος Παπαδιάς, επιστημονικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Athens Information Technology της Ελλάδας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα