Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 13:31

Παρουσίαση βιβλίου: Η δηλητηριάστρια της Μάνης 11-11-2022

Ο Πολιτιστικός Αντίλογος, το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ και οι Εκδόσεις Κύφαντα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Γιαννουλέα ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ! Η δηλητηριάστρια της Μάνης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης ΑΚΡΙΤΑΣ, Αιπύτου 11 (πίσω από την Τράπεζα ALPHA), Πλατεία 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα.

Ομιλητές: Κώστας Δεληγιάννης, δημοσιογράφος Δημήτρης Ηλιόπουλος, ζωγράφος Γιάννης Θεοδωρακέας, αυτόπτης μάρτυς των γεγονότων. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου Συντονιστής: Ανδρέας Ζαγάκος, Πολιτιστικός Αντίλογος . Την βραδιά θα ανοίξει η Γεωργία Ραντέλοβα με την κιθάρα της με δύο τραγούδια εκείνης της εποχής.

τηλ. επικοινωνίας: 27210 28828

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Αικατερίνη Δημητρέα, "η δηλητηριάστρια της Μάνης", όπως έχει καταγραφεί στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας, είναι η ηρωίδα του παρόντος μυθιστορήματος. Είναι η πρώτη Ελληνίδα κατά συρροή δολοφόνος και η τελευταία
γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα. Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση, στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 , μονοπωλούσε τα δημοσιεύματα τόσο του τοπικού, όσο και του αθηναϊκού τύπου. Ακόμα και σήμερα, εφημερίδες, sites και τηλεοπτικές εκπομπές
ασχολούνται με τη δηλητηριάστρια της Μάνης. Στα πραγματικά γεγονότα, τα οποία ο συγγραφέας έζησε στα εφηβικά του χρόνια, υπεισέρχεται η μυθοπλασία. Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη των θυμάτων της δηλητηριάστριας.


Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας γεννήθηκε στη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης το 1947. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.)
Εργογραφία: Μυθιστορήματα: Κόκκινη Ομίχλη στο Κάστρο (Ατραπός, 2007, Δρόμων, 2018), Προφανής ένοχος (Ωκεανός, 2009), Γαλάζια κόμπρα (Δρόμων, 2014), Ζωές στην καταιγίδα (Δρόμων, 2016), Τετράκις εις θάνατον! (Κύφαντα, 2022).
Με τα διηγήματά του «Διακοπές στη Μάνη», στο Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα (Καστανιώτης, 2011), «Τρόμος στην Αρεόπολη», στο Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο (Τόπος, 2014), και «Μια φωνή από το παρελθόν», στο Μάνη Νουάρ (Δρόμων, 2022), συμμετείχε σε τρεις συλλογικούς τόμους της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. Με το διήγημά του «Η άγνωστη» συμμετείχε στον συλλογικό τόμο Αστυνομικές ιστορίες (24 γράμματα, 2020). Επίσης, διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες.

Διαβάστε τη σχετική συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννουλέα στο Go On #19 

Διαβάστε αυτό και πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο περιοδικό Go On #19

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα