Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 17:00

Ημερίδα για την κυκλική οικονομία στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Κυκλική Οικονομία και Βιο-οικονομία: Από τη θεωρία στην πράξη, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 18.00.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου και θα ενταχθεί στις δράσεις που σχετίζονται με την ένταξη της Καλαμάτας στο δίκτυο των 100 Ευρωπαϊκών Κλιματικά Ουδέτερων & Έξυπνων πόλεων.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με προϊόντα κυκλικής οικονομίας στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει από τις 12 έως και τις 21 Οκτωβρίου. Ο χώρος της έκθεσης θα είναι επισκέψιμος κατά τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου (8.00-20.00). Κατά τις πρωινές ώρες θα υπάρχει και η δυνατότητα ξενάγησης σχολείων. Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με την βιβλιοθήκη στο τηλ. 2721096818.
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00 θα λειτουργήσει «κυκλικό» εργαστήρι για μαθητές πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου με τίτλο: «Είναι μόνο ένα σκουπίδι #not». Περιγραφή: Ευτελή και καθημερινά υλικά θα γίνουν η βασική μας ύλη για κατασκευή χρηστικών αντικειμένων, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από την βιωματική αυτή διαδικασία, θα προβληματιστούμε σχετικά με το τι αποκαλούμε ή βλέπουμε ως «σκουπίδι». Δήλωση συμμετοχής: 27210 96818
Θα ακολουθήσει και περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα