Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 16:00

Solar Cinema Greece: "Η Ανατολή Έδυσε" απόψε στην πλατεία της Αγίας Τριάδας

Το κινηματογραφικό βαν του Solar Cinema Greece συνεχίζει το ταξίδι του στην Καλαμάτα με την τελευταία προβολή του αφιερώματος στα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλιού Η Ανατολή Έδυσε (75') είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Η τελευταία προβολή στο πλαίσιο του Αφιερώματος για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Αγίας Τριάδας από τον Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο - ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, που έχει ως αποστολή να διευρύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας -με απόλυτη αυτάρκεια- ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα