Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 14:35

Καλαμάτα: "Ο όρκος του Ιπποκράτη" μάγεψε το κοινό στο Θέατρο Φιλαρμονικής

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής τρεις πιανίστες ερμήνευσαν τον "όρκο του Ιπποκράτη", κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, όπου τρεις πιανίστες ερμήνευσαν σ' ένα πιάνο επτά νέες συνθέσεις. Η πρωτότυπη αυτή συναυλία – παράσταση είχε ως έμπνευση το έργο του Mauricio Kagel (1931 - 2008) "Ο Όρκος του Ιπποκράτη" (1984).

Οι συνθέτριες και οι συνθέτες, χρησιμοποιώντας στοιχεία του έργου αλλά και γενικότερα χαρακτηριστικά της μουσικής γλώσσας του Kagel, με ανατρεπτικό χιούμορ, εκτεταμένες τεχνικές, κίνηση και λόγο, κατάφεραν να μεταμορφώσουν το πιάνο σε μια γιγάντια ηχητική πηγή.

Η τολμηρή αυτή προσέγγιση κατάφερε να δημιουργήσει απρόσμενους ηχοχρωματικούς κόσμους που προκάλεσαν τόσο την αντίληψη όσο και την ακοή των ακροατών.

Επίσης, τα στοιχεία θεάτρου που εντάσσονται με περίτεχνο τρόπο μέσα στην παράσταση έδωσαν στον θεατή τη δυνατότητα να αντιληφθεί μέσα από τη συνεχόμενη διαδραστικότητα, το αμιγώς πιανιστικό παίξιμο "πειράζοντας" παράλληλα, όλα τα στοιχεία του μουσικού οργάνου.

H συναυλία υποστηρίχθηκε οικονομικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Ερμήνευσαν οι Pythia trio ή η Μυρτώ Ακρίβου, η Iro Menegou και η Thalia Papadopoulou.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα