Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 13:48

Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: "Οικογενειακή γιορτή"

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου θα προβληθεί στις 21:30 η δραματική ταινία "Οικογενειακή γιορτή -Festen" στο αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Η δανέζικη ταινία "Οικογενειακή γιορτή -Festen" διάρκειας 105' σε σκηνοθεσία Thomas Vinterberg, αποτελεί δραματική ταινία του 1998 και πρωταγωνιστουν οι Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen. Έχει αποσπάσει 28 βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ ανά την υφήλιο, με πιο σημαντικό το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1998.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την χαρακτηρίζει "Ρηξικέλευθη μέχρι το μεδούλι της και με ώθηση από τον εξέχως επαγγελματικό «ερασιτεχνισμό» -ελέω των κανόνων του Δόγματος 95- του σκηνοθέτη Τόμας Βίντεμπεργκ η ταινία τοποθετείται εγγενώς στο πάνθεον του κινηματογράφου. Κάμερα φλου, φακός εκτός πεδίου, ακινητοποιημένος σ’ ένα σημείο δίπλα από τη δράση, χοντρός κόκκος στη φωτογραφία και ιλιγγιώδη τράβελινγκ είναι μερικά από τα συστατικά του δημιουργού για τη συνταγή ενός φιλιππικού εναντίον του μικροαστισμού και της πατριαρχίας."

Η ιστορία έχει ως εξής: Μια πολυμελής μεγαλοαστική οικογένεια συγκεντρώνεται με σκοπό τον εορτασμό των εξηκοστών γενεθλίων του πατέρα. Ωστόσο, ένα βράδυ αρκεί για αυτήν την καθωσπρέπει οικογένεια για να διαλύσει το θεσμό τον οποίο είχε φτιάξει. Ένα απόκρυφο μυστικό θα αναδυθεί στην επιφάνεια και θα διαταράξει τους δεσμούς και τις ισορροπίες μεταξύ των μελών για πάντα.

Η είσοδος είναι 4 ευρώ, ενώ οι κάτω των 18 έχουν ελεύθερη είσοδο.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα