Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 13:42

Καλαμάτα 4/12: "Αναζητώντας τη Λώρα Ντουράντ" με τον Δ. Μπαβέλλα

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και ώρα 21:15 κάνει πρεμιέρα στο Cine Center Καλαμάτας η ταινία «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του σκηνοθέτη Δημήτρη Μπαβέλλα, η οποία θα προβάλλεται έως και την ερχόμενη Τετάρτη.

Η υπόθεση σύμφωνα με τον ίδιο αφορά δύο φίλους που ζουν στην Αθήνα και τους ενώνει ο πλατωνικός έρωτας για την πρωταγωνίστρια αισθησιακού περιεχομένου Λώρα Ντουράντ. Με αυτή την αφορμή ξεκινά μια περιπέτεια με στόχο την αναζήτησή της, αφού η ίδια, πρόσωπο των 80ς, έχει χαθεί πολύ καιρό από το προσκήνιο.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλλας μίλησε με αφορμή την προβολή στην Καλαμάτα στην eforigi.gr. Όπως μας είπε,  η ταινία δε μπορεί να καταταχτεί σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Θα λέγαμε περισσότερο πως αποτελεί μια συγχώνευση πολλών ειδών, όπως αυτή του road movie, ταινίας δηλαδή που εκτυλίσσεται σε ένα road trip, με κωμικά στοιχεία, με χαρακτηριστικά περιπέτειας του ΄80 και λίγο τρόμο.

 Η έμπνευση πηγάζει από την νοσταλγία για τα παλιά χρόνια ή καλύτερα από μια εσωτερική ανάγκη των πρωταγωνιστών -στην προκειμένη περίπτωση-, να ξεφύγουν από την πραγματικότητα την οποία ζουν και να αναβιώσουν την χαμένη τους αθωότητα.

Ο Αντώνης και ο Χρήστος με αφορμή την εξαφάνιση της Λώρα, βρίσκουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν την ασφυκτική γι’ αυτούς Αθήνα, με στόχο την αναζήτησή της σε άλλα μέρη.

Η Λώρα, παρόλο που επιφανειακά αποτελεί μια ηθοποιό αισθησιακού περιεχομένου, όσο και να φαίνεται οξύμωρο, πρεσβεύει πιο υψηλές αξίες.

Εκείνη, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπαβέλλα, αποτελεί τον παιδικό, τον εφηβικό, τον πλατωνικό έρωτα των πρωταγωνιστών και συμβολίζει την χαμένη τους αθωότητα, την οποία και αναζητούν, έτοιμοι να φτάσουν ακόμα και μέχρι την άλλη άκρη της γης για να τη βρουν.

Η Λώρα, -μας διαβεβαιώνει ο σκηνοθέτης- πως καταλήγει να είναι περισσότερο «υγιής» και λιγότερο πρόστυχη από τον κόσμο των κοινωνικών δικτύων, που μας περιβάλλει σήμερα. Κλείνοντας, ο ίδιος αναφέρει πως η ταινία αποτελεί την δική του ανάγκη να μιλήσει για τα νοσταλγικά πράγματα και τις καταστάσεις, που δεν υπάρχουν πια, ως αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης και γενικά των εξελίξεων, κάτι που θα συνειδητοποιήσετε και στην ταινία, ενώ ο δικός του παιδικός έρωτας και ο τρόπος του να ξεφεύγει -ή πολύ καλύτερα- η δική του Λώρα Ντουράντ, είναι το Σινεμά.

Πρωταγωνιστούν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Αννα Καλαϊτζίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Νίκος Χατζόπουλος,Ηλίας Κουνέλας, Μαίρη Μηνά, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Μπουσούνης, Αναστασία Πλέλλη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά και ο Δάνης Κατρανίδης. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπαβέλλα και παραγωγή Τζίνα Πετροπούλου, Λίνα Γιαννοπούλου, Γιώργος Ζέρβας και Δημήτρης Μπαβέλλας.

Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό αναζητήστε σε facebook εδώ, youtube εδώ και vimeo εδώ.

Κ.Χ.

 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα