Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 13:39

Εγγραφές άνοιξαν για το 11ο Taygetos Challenge 2022

Εγγραφές άνοιξαν για το 11ο Taygetos Challenge 2022

Οι εγγραφές άνοιξαν χτες, 1η Δεκεμβρίου 2021 για την εκδήλωση του 11ου "Taygetos Challenge" και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις  11 Μαρτίου 2022.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Taygetos Challenge επιστρέφει και με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση του 11ου Taygetos Challenge από την εταιρεία 2407 Outdoor Experience με έδρα την Καρδαμύλη, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Μαρτίου 2022 στην Καρδαμύλη της δυτικής Μάνης.

 Η ιδέα του Challenge έχει ως στόχο την ανάδειξη του πανέμορφου μανιάτικου τοπίου της Καρδαμύλης, που θα αποτελεί και το σημείο εκκίνησης και τερματισμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάποια από τα ομορφότερα και αρχαιότερα μονοπάτια της περιοχής της Δυτικής Μάνης. 

Έτσι το Taygetos Challenge ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα συμβάλλει με ήπια μέσα, στη συντήρηση, την αναβάθμιση και προβολή των αρχαίων αυτών μονοπατιών ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του επετειακού 10ου Taygetos Challenge τον Μάρτιο του 2019, με ρεκόρ συμμετοχών, επισκεπτών και με την παρουσία όλων των μεγάλων αθλητών του ορεινού τρεξίματος και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας,  η διοργάνωση του 2022 αποτελεί πρόκληση! Έτσι, για το 2022 το Taygetos Challenge εμπλουτίζεται με την προσθήκη ακόμα μιας διαδρομής!

Επίσης, θα φιλοξενεί την αφρόκρεμα των αθλητών ορεινού τρεξίματος, ενώ θα αποτελεί και μια μεγάλη πρόκληση για όλους όσους θέλουν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στην αγκαλιά του Ταϋγέτου μόνοι ή με την οικογένεια τους και την παρέα τους το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. 

Το “Taygetos Challenge” παρέχει την επιλογή των παρακάτω 4+1 αγωνισμάτων και ειδικότερα:

  • το Taygetos Marathon – 37 χλμ με θετική υψομετρική 2154μ. Τα 2/3 των μονοπατιών του αγώνα διέρχονται μέσα από την προστατευόμενη ζώνη Natura 2000 και συγκεκριμένα οι διαδρομές περνούν μέσα από το φαράγγι του Βυρού με πλούσια φυσική του ομορφιά και ιστορική σημασία, το πέρασμα από τα Ντουμπίτσια που αποτελεί επίσης εμβληματικό τμήμα του αγώνα αλλά και της προστατευόμενης περιοχής, που καθόλου άδικα, έχει χαρακτηριστεί “Καταφύγιο Άγριας Ζωής”.

 

  • το Taygetos Experience – 20 χλμ με θετική υψομετρική 1.731μ. Μια διαδρομή επίσης απαιτητική, αν και με τα μισά υψομετρικά σε σύγκριση με το Marathon. Προτείνετε σε έμπειρους αθλητές για καλά προπονημένους. Υπάρχουν κοινά σημεία με το Marathon, όπως το πέρασμα από το φαράγγι του Βυρού και μέρος της διαδρομής του περάσματος από τα Ντουμπίτσια.

 

  • Για πρώτη φορά φέτος, το Taygetos Basic 10 χλμ με θετική υψομετρική 460μ κατάλληλο για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο. Μια γεύση από τα καλντερίμια και τα πετρόχτιστα μονοπάτια, ιδανική για μια πρώτη επαφή με το ορεινό τρέξιμο.

 

  • το Taygetos Fun 5χλμ με θετική υψομετρική 201μ. H διαδρομή αυτή κάνει αυτό ακριβώς αυτό που λέει, αποτελεί διασκέδαση και απόλαυση σε μια ήπια διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη. Είναι ο,τι πρέπει για οικογένειες. Κατάλληλη για όλους, προσελκύει κάθε χρόνο κυρίως παιδιά και οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο δρώμενο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το μανιάτικο τοπίο. Η θέα από ρεματιές και αξέχαστα μονοπάτια θα σας αποζημιώσει.

 

  • το Vertical Speed – 650μ. με θετική υψομετρική 150μ. Είναι μια πρόκληση για μαραθωνοδρόμους, οι οποίοι συνηθισμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, πόσο εύκολα εν τέλει θα μπορούν να διανύσουν μια γρήγορη αναβατική διαδρομή; Η συμμετοχή στο Vertical Speed είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience, Basic).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022