Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 13:55

Χριστούγεννα στην Αλαγονία: Έρχεται γιορτινό Σαββατοκύριακο

Εορταστικό διήμερο για μικρούς και μεγάλους, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου του 2021, στην Αλαγονία, στο πλαίσιο του τρέχοντος επιμορφωτικού κύκλου της «Ορεινής Ακαδημίας Ταϋγέτου». 

 Η εκδήλωση θα έχει πολλές δραστηριότητες εστιασμένες σε ξυλουργικές εργασίες, στη φύση και στις παραδόσεις του βουνού, στο πλαίσιο επιμορφωτικού κύκλου της «Ορεινής Ακαδημίας Ταυγέτου».

Εκτός από τις ξυλουργικές εργασίες της εποχής, το εορταστικό διήμερο θα περιλαμβάνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου το Σάββατο το απόγευμα με πολύ μουσική και εδέσματα. Επίσης, ο κόσμος που θα παρευρεθεί, θα παρακολουθήσει κουκλοθεατρικά και μουσικά δρώμενα από τις τοπικές πολιτιστικές ομάδες «ΜΟΥ-ΦΑ» και «Music Splaaaash». Την Κυριακή το πρωί, θα έχει εργαστήρια χριστουγεννιάτικων στολιδιών με ξυλώδη υλικά του βουνού, τοπικό παζάρι προϊόντων και την ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι το «Κοινοτικό Κατάστημα Ανταλλαγής» και τη δράση «Zero Waste Alagonia».

Οι δύο ομάδες της Καλαμάτας που θα πλαισιώσουν την πολιτισμική αγωγή είναι η κουκλοθεατρική ομάδα «ΜΟΥ-ΦΑ», μουσική δηλαδή και φαντασία (για περισσότερα εδώ) και η ομάδα μουσικής και κίνησης για παιδιά “Music Splaaaash!» (για περισσότερα εδώ) και οι δύο με πολύχρονη και πλούσια δράση στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Για τη συμμετοχή των παιδιών στα δρώμενα και τα εργαστήρια κατασκευών θα πρέπει να έχει προηγηθεί επικοινωνία στο τηλ. 6976510534.

Οι παράλληλες δράσεις θα είναι:

  • Η λειτουργία του Δημοτικού Καταστήματος Αλαγονίας «swapshop» ή αλλιώς κατάστημα ανταλλαγής και των δράσεων «zero Waste Alagonia», όπου όλοι θα μπορούν να γνωρίσουν την προσπάθεια προσέγγισης της κυκλικής οικονομίας και της κλιματικής ουδετερότητας στην καθημερινότητά μας. Εκεί θα μπορούν να βρουν όλοι χριστουγεννιάτικα δωράκια για τους δικούς τους, είτε αυτά είναι ένδυση, είτε οικοσκευές, είτε διακοσμητικά. Σημείωση: Οι λαμβάνοντες από το κατάστημα ανταλλαγής δεν έχουν υποχρέωση να φέρουν κάτι άχρηστο αυτούς και χρήσιμο για τους άλλους, αλλά αυτό αποτελεί μια προαιρετική δραστηριότητα του καταστήματος και δεν χρειάζεται να γίνεται ταυτόχρονα. 
  • Η λειτουργία παζαριού τοπικών προϊόντων, για την έμπρακτη στήριξη της τοπικής παραγωγικής κοινωνίας και την εξεύρεση νόστιμων και όμορφων τοπικών δώρων για τους ανθρώπους που αγαπάμε, τώρα στις γιορτές.

Λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να παρακολουθούν είτε την ιστοσελίδα εδώ είτε τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης εδώ, για κάθε ενδεχόμενο μετακίνησης της ημερομηνίας το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στις σελίδες αυτές. 

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προβλεπομένων πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας, από τους συνδιοργανωτές φορές που είναι η Κοινότητα Αλαγονίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα