Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:42

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας «Τα γεγονότα» 26, 27 και 28 Νοεμβρίου

«Τα γεγονότα», ένα πολιτικό έργο, που εξετάζει την άνοδο της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας μέσα από μια απόπειρα να προσεγγίσει το ίδιο το «τέρας». Αυτή η παράσταση ανεβαίνει στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου 2021 Παρασκευή και Σάββατο 21:00 Κυριακή 20:00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με την συμμετοχή των χορωδιών SONORAE του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας" και Μελίφωνο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με τα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ρούμελης, Σερρών, Αγρινίου, Κοζάνης, Κρήτης, το Θεσσαλικό Θέατρο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τοπικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν επί σκηνής με μουσικά κομμάτια που έχουν διδαχθεί – χωρίς όμως να γνωρίζουν το περιεχόμενο του έργου. Για να επιτευχθεί αυτό σε κάθε παράσταση συμμετέχει μια νέα χορωδία.

Τιμές εισιτηρίων 12€ και 8€ - Πληροφορίες για κρατήσεις εισιτηρίων: 2721082616

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, μίλησαν για το έργο και για τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ ο πρόεδρος της Φάρις  Παντελής Δρούγας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης και ο σκηνοθέτης της παράστασης Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος.

Σύνοψη: Η Κλαίρη, μια δασκάλα που στον ελεύθερο χρόνο της διευθύνει μια τοπική ερασιτεχνική χορωδία αποτελούμενη από μετανάστες και άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πιστεύει πως υπάρχει μια εξήγηση για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Μια μέρα ένας νεαρός ντόπιος θα εισβάλει ένοπλος στην αίθουσα προβών της και θα ανοίξει πυρ. Η Κλαίρη θα είναι η μοναδική επιζήσασα και το μόνο πράγμα που θέλει να κάνει, είναι να καταλάβει το γιατί.

Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο της απώλειας και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας. Τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, ενώ η μουσική επιμέλεια, η διδασκαλία των χορωδιών και η διασκευή της μουσικής και των στίχων είναι του Κωνσταντίνου Θωμαΐδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη των χορωδιών που συμμετέχουν, διαφορετικές σε κάθε περιοχή, δεν γνωρίζουν την παράσταση, μέχρι να βρεθούν μαζί με τους ηθοποιούς επί  σκηνής.

*Οι παραστάσεις  θα πραγματοποιηθούν με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων "αμιγείς χώροι" με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα