Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 10:39

"Την Πατρίδα μ’ έχασα" από το Γενικό Λύκειο Πεταλιδίου το Σάββατο στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Το Γενικό Λύκειο Πεταλιδίου παρουσιάζει τη θεατρική, χορευτική παράσταση με θέμα «Την πατρίδα μ΄ έχασα», η οποία προετοιμάστηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 26 Μαΐου στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στις 8 το βράδυ, και η διάρκειά της είναι 90 λεπτά.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα αναφέρεται στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην περιοχή του Πόντου, που πραγματοποιήθηκε από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1924.

Η παράσταση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου και τον Ιωάννη Κατσά. Αποτελείται από θεατρικό και χορευτικό μέρος και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό. Μαρτυρίες προσφύγων συνδυασμένες με τις αναμνήσεις και τη ζωή τους στον Πόντο συνθέτουν τον βασικό κορμό της παράστασης, ο οποίος, όμως, πλαισιώνεται από τους ποντιακούς χορούς, οι οποίοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων του Πόντου. Η παράσταση παρουσιάστηκε τον Απρίλιο στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.

Παράλληλα με την παράσταση, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής με έργα που αναφέρονται στη γενοκτονία, από μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, Τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης, σε επιμέλεια του εκπαιδευτικού Σπύρου Νιαβή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο των Εορτών Μαθητικής Δημιουργίας 2018, που διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Η παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ.
Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Δήμητρα Γρουσουζάκου και συμμετέχοουν οι εκπαιδευτικοί: Γιαννούκος Παναγιώτης, Ξαρχάκος Γεώργιος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα