Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 21:52

Παραμένουν στην Καλαμάτα οι "Ήρωες από μέταλλο" στον χώρο της Συλλογής «Βικτωρία Γ. Καρέλια»

Μέχρι το τέλος του έτους παρατείνεται η διάρκεια της έκθεσης «Ήρωες από μέταλλο», στον χώρο της έκθεσης της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην πόλη της Καλαμάτας, στην οδό Σταδίου 64. Το μεγάλο ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού, από την Καλαμάτα και όλη την Ελλάδα, παράλληλα με την υψηλή επισκεψιμότητα οδήγησαν στην παράταση της έκθεσης του έκθεσης του Νίκου Φλώρου.
Πρόκειται για επετειακή έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη, Νίκου Φλώρου, «Ήρωες από Μέταλλο», η οποία είναι επισκέψιμη από τις αρχές Αυγούστου, η διάρκειά της οποίας είχε οριστεί αρχικά έως το τέλος Οκτωβρίου, καθώς ο διάσημος εικαστικός έχει ήδη δεχθεί προσκλήσεις για να την παρουσιάσει στο εξωτερικό.  Το ενδιαφέρον του κοινού απ' όλη την Ελλάδα οδήγησε στην παράτασή της έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Στόχος, να πραγματοποιήσουν μία επίσκεψη και να δουν από κοντά τα μεγαλοπρεπή έργα του καλλιτέχνη όσο το δυνατόν περισσότεροι. Τα έργα αναπαριστούν ήρωες και σύμβολα της ελληνικής επανάστασης, σε μία αρμονική συνύπαρξη με τις ελληνικές ενδυμασίες της μόνιμης Συλλογής «Βικτωρία Γ. Καρέλια». Οι δύο συλλογές έχουν κοινό άξονα την ιστορία και την παράδοση, δημιουργώντας μία σύμπνοια πατροπαράδοτου και σύγχρονου, παρελθόντος και παρόντος, υφάσματος και μετάλλου.
Μετά το τέλος Δεκεμβρίου 2021, η έκθεση θα ταξιδέψει στο εξωτερικό, εξυμνώντας την επανάσταση, τον ηρωισμό, την Ελλάδα και την Ελευθερία!
Η έκθεση (Σταδίου 64, Καλαμάτα) είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός Δευτέρας. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 9:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. Τετάρτη και Σάββατο 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. και Κυριακή 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. Πληροφορίες στα τηλ. 27210-86923 και 27210-86927 και στο vgkareliascollection.com.
 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα