Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 14:13

Αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα: προκλήσεις, ευκαιρίες και απαιτήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες, οι απαιτήσεις και τα κρίσιμα σημεία για τη δημιουργία μίας επιτυχημένης επιχείρησης από νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα αναδείχθηκαν μέσα από τις εργασίες της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ημερίδας του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, τη Δευτέρα στην Καλαμάτα.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και δείτε φωτογραφικό υλικό στο ηλεκτρονικό κι έντυπο περιοδικό "Εύφορη Γη"

 

Καταξιωμένοι επιστήμονες και επιτυχημένοι επιχειρηματίες μεταλαμπάδευσαν συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία σε ζητήματα αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας. Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθούν οι απαιτήσεις και τα κρίσιμα σημεία για τη δημιουργία μίας επιτυχημένης αγροδιατροφικής επιχείρησης. Στο πλαίσιο της ημερίδας, δόθηκαν 40 βεβαιώσεις παρακολούθησης του τέταρτου κύκλου βιωματικών σεμιναρίων ενηλίκων του ΚΑΕΜ. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κέλλυ Δημητρούλια.

Η αξία των σύγχρονων
αναλυτικών εργαλείων


Την ημερίδα άνοιξε με την παρουσίαση του εμπορικού διευθυντή και αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της IRI Hellas, Παναγιώτη Μπορέτο, ο οποίος αναφέρθηκε στη διερεύνηση της συμπεριφοράς και της ικανοποίησης των καταναλωτών στα καταστήματα. Από τα αποτελέσματα ερευνών που παρουσίασε, διαπιστώθηκε ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται πιο συνειδητοποιημένοι από ότι παλαιότερα. Επίσης με βάση τα αποτελέσματα, επισήμανε την έντονη προτίμηση των καταναλωτών στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Τέλος, έδωσε στοιχεία που αποδεικνύουν την αξία των σύγχρονων αναλυτικών εργαλείων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προωθητικών ενεργειών, με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αρωματικά – φαρμακευτικά
φυτά …με αριθμούς


Ο καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δρ Αλέξιος Λέανδρος Σκαλτσούνης, παρουσίασε τους λόγους της παγκοσμίως αυξανόμενης ζήτησης των αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών και ανέλυσε τις χρήσεις τους στην φαρμακευτική βιομηχανία, την αρωματοποιία, την βιομηχανία καλλυντικών, την βιομηχανία τροφίμων και ποτών και σε νέα προϊόντα όπως αγροχημικά (εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα). Επίσης, έδωσε οικονομικά στοιχεία από το παγκόσμιο εμπόριο και τις πωλήσεις των αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών. Η παρουσίαση περιλάμβανε αναλύσεις μιας συλλογής φυτικών ειδών από την Ελληνική βιοποικιλότητα με έμφαση στα υγειοπροστατευτικά συστατικά τους.

Η ιδέα: Daphnis and Chloe


Στο προσωπικό της εγχείρημα, στην εξαγωγή ελληνικών βοτάνων, αναφέρθηκε η Ευαγγελία Κουτσοβούλου, επιχειρηματίας και ιδρύτρια της εξαγωγικής εταιρείας αρωματικών φυτών Daphnis and Chloe. Όπως είπε η ιδέα για τη Daphnis and Chloe ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια περίπου όταν ανακάλυψε ότι πολλά αρωματικά φυτά της Ελλάδας έχουν μεγάλη ποιοτική αξία, συγκριτικά με τα αντίστοιχα της Μεσογείου, ενώ ταυτόχρονα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν εταιρείες που να ασχολούνται σοβαρά με τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες που συναντάμε στη χώρα μας. Τα αρωματικά φυτά της εταιρείας Daphnis and Chloe, εκτός από την ηλεκτρονική διάθεση, έχουν βρει τη θέση τους στο ράφι εκλεκτών ντελικατέσεν στο Μιλάνο, το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη.

Νέα φιλοσοφία πωλήσεων


Μια διαφορετική αλλά «φρέσκια» οπτική, χρήσιμη σε άτομα που ασχολούνται στον τομέα των πωλήσεων, ανεξάρτητα από την εμπειρία ή τη θέση τους, δηλαδή μια νέα φιλοσοφία πωλήσεων παρουσίασε ο Σύμβουλος, Εμπορικής Ανάπτυξης, Νεκτάριος Ζεϊμπέκης ο οποίος στάθηκε επί το πλείστον στις τεχνικές του έξυπνου πωλητή και τις ανάγκες σχεδιασμού μιας ολοκληρωμένης και καλά δομημένης μεθοδολογίας πωλήσεων, επιστημονικά τεκμηριωμένης, στατιστικά επιβεβαιωμένης και πρακτικά αποτελεσματικής.


Project «Πολυστάρι»


Τα αποτελέσματα του project «Πολυστάρι» παρουσίασε ο συνιδρυτής του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας», Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, τα οποία προέκυψαν από το Τμήμα του Σεμιναρίου «Αγροτουρισμού».
Το «Πολυστάρι» είναι ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός της Καστάνιας, του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Πεταλιδίου. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 210 μέτρων και η περιοχή κατοικήθηκε πριν από το 1700, σύμφωνα με έναν ενετικό πίνακα απογραφής. Στη μελέτη η οποία αφορά στην ανάπλαση εγκαταλελειμμένου χωριού σε αγροτουριστικό προορισμό με προτάσεις σχεδίου ήπιας ανάπτυξης, συμμετείχαν και οι καταρτιζόμενοι του σεμιναρίου «Αγροτουρισμός».

Η πορεία του ΚΑΕΜ


Το πάνελ των ομιλητών, ολοκλήρωσε με μια εξίσου ενδιαφέρουσα παρουσίαση ο διευθυντής του γραφείου στρατηγικών έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος. Ο Δρ. Παπαδόπουλος παρουσίασε την πορεία του ΚΑΕΜ από την έναρξη του μέχρι σήμερα, καθώς και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα