Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 13:52

Εβδομάδα της Μεσσηνιακής Κουζίνας στο Εστιατόριο του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Ξεκινά σήμερα η Εβδομάδα της Μεσσηνιακής Κουζίνας σε συνεργασία με το Φοιτητικό Σύλλογο της ΣΤΕΓ και ΤΡΟΔ του ΤΕΙ Πελοποννήσου και την Εταιρεία «Γευσίνους».

Ένα γευστικό ταξίδι και μια σημαντική γαστρονομική διαδρομή ξεκινά από σήμερα στο Εστιατόριο του ιδρύματος με επίκεντρο την παραδοσιακή μεσσηνιακή κουζίνα, πλούσια σε χόρτα, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, κρέατα και ψάρια. Γεύσεις που απογειώνονται χάρη στο μεσσηνιακό ελαιόλαδο από την μοναδική ποικιλία Κορωνέϊκη, ενώ πολλά από αυτά συνοδεύονται από την τιμημένη ελιά Καλαμάτας!
«Στα πλαίσια της εξωστρέφειας του ιδρύματός μας σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνουμε εκδήλωση για την Μεσσηνιακή Κουζίνα. Θεωρούμε ότι η γαστρονομία αποτελεί μεγάλο μέρος της πολιτιστικής παράδοσης του Νομού Μεσσηνίας. Η Μεσσηνιακή κουζίνα είναι μια από τις πιο αντιπροστατευτικές κουζίνες της Μεσογειακής Διατροφής. Μέσα από αυτή την εκδήλωση θέλουμε να προβάλλουμε την Μεσσηνιακή κουζίνα και να τιμήσουμε παράλληλα ως φοιτητές και ακαδημαϊκή κοινότητα την Μεσσηνιακή γη που μας φιλοξενεί. Εβδομαδιαίο λοιπόν γευστικό ταξίδι και μια σημαντική γαστρονομική διαδρομή στο ΤΕΙ στο Εστιατόριο του Ιδρύματος. Η κουζίνα του εστιατορίου ανάμεσα στο καθημερινό μενού των φοιτητών θα φτιάξει πιάτα Μεσσηνιακής κουζίνας δίνοντας πληροφόρηση και επικοινωνία για την συνταγή και την διατροφική αξία κάθε προσφερόμενου πιάτου» αναφέρει σχετικά η πρόσκληση της εκδήλωσης η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Κοσμήτορα, καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΡΟ) του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Γεωργίου Ζακυνθινού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα