Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 18:34

Τα "Ηλεκτρόνια" της Αριστέας Σερεμέτη στην Καλαμάτα

Διηγήματα "δωρικού τύπου", όπως τα ονομάζει, προσωπογραφίες και τέσσερα ποιήματα για το χρόνο, την αγάπη, τη ζωή και τον θάνατο.

Αυτά είναι τα "Ηλεκτρόνια", το πρώτο βιβλίο της Αριστέας Σερεμέτη, που παρουσιάστηκε το Σάββατο στο βιβλιοπωλείο "Bookmark" της Καλαμάτας.

Χειρουργός οδοντίατρος, με έδρα το Περιστέρι Αττικής και καλαματιανή-μεσσηνιακή καταγωγή, η Αριστέα Σερεμέτη κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο "κατάθεση ψυχής", από τις εκδόσεις "λόγου χάριν".

"Τα "Ηλεκτρόνια", μας είπε, "είναι "τα λαβωμένα αγρίμια μου, τα ευάλωτα θηρία μου. Ιστορίες ανθρώπων, που το απρόοπτο, το μοιραίο ήρθε στη ζωή τους". 

Από μικρή αγαπούσε τον γραπτό λόγο, ωστόσο είχε στραφεί στις θετικές επιστήμες. "Με ξεμπλόκαρε το facebook. Άρχισα να γράφω εκεί, να αναλύω κοινωνικά θέματα, πολιτικά, να αναρτώ μια ατάκα με χιούμορ. Αυτό μου έδιωξε το φόβο της έκθεσης. Και χαίρομαι πολύ, γιατί με έχουν στηρίξει πολύ οι άνθρωποι από τα social media. Ανέλπιστα! Δεν περίμενα τόση αγάπη".

Η Αριστέα Σερεμέτη ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο ελπίζοντας να το προλάβουν οι γονείς της. Και οι δυο έφυγαν σχεδόν μαζί από τη ζωή, πριν την έκδοσή του. "Τώρα που βγήκε στα ράφια έχω ανάμικτα συναισθήματα, θα ήθελα πολύ να ήταν εδώ ο πατέρας και η μητέρα μου" σημείωσε το Σάββατο συγκινημένη στην Καλαμάτα.

Στην εκδήλωση τη συγγραφέα προλόγισε ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα