Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 10:30

Πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου για "Το Γάλα" από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Το εμβληματικό έργο "Το Γάλα" του Βασίλη Κατσικονούρη είναι η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική σκηνή.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Θεόδωρος Εσπίριτου ανεβάζει το έργο, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα της τελευταίας 15ετίας, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, η οποία αποτελείται από τους: Χρυσάνθη Δούζη, Γιάννη Δρίτσα, Πάρη Αλεξανδρόπουλο και Σοφία Κουλέρα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Η Ρήνα και τα δύο παιδιά της, ο Αντώνης και ο Λευτέρης, επαναπατρισμένοι μετανάστες από την Τυφλίδα,  ζουν σε ένα ημιυπόγειο στην Κυψέλη. Στην καθημερινή τους πάλη για επιβίωση και ένταξη στο περιβάλλον τους, ο Αντώνης, ο μεγάλος γιος αποδεικνύεται πιο πρόθυμος και πιο φιλόδοξος. Δουλεύει σε ένα βενζινάδικο στη Λάρισα, τους στηρίζει οικονομικά και φαίνεται να έχει προσαρμοστεί εντελώς στη νέα τους πραγματικότητα.

Ο Λευτέρης, ο μικρότερος, χαμένος κάπου ανάμεσα στην παιδική του ηλικία και την εφηβεία, αν και στα είκοσι πια, νοσταλγεί πεισματικά το παρελθόν. Η παθολογική νοσταλγία του είναι το αποτέλεσμα ή ίσως και η αιτία της σοβαρής ψυχικής ασθένειας που έχει - βρίσκεται σε αρχικό στάδιο σχιζοφρένειας, παρακολουθείται από γιατρό και κοινωνική λειτουργό, αλλά δε συνεργάζεται, δεν παίρνει τα χάπια του, έχει παραισθήσεις και εξαφανίζεται για μέρες.

Στη Λάρισα ο Αντώνης αρραβωνιάζεται με τη Νατάσα, την κόρη του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου. Η κάθοδός του στην Αθήνα για γνωρίσει τη Νατάσα στους δικούς του, θα αποτελέσει το σημείο καμπής για τη ζωή όλων.

Το έργο είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, σερβικά και πολωνικά.

*Η παράσταση πραγματοποιείται με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων (αμιγείς χώροι) και σε εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ.

Πληροφορίες για προπώληση εισιτηρίων :
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Δημοσθένους 2, Καλαμάτα
Τηλ. επικοινωνίας: 2721082616

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα