Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 12:34

Σήμερα στο «Elite» η ημερίδα του ΚΑΕΜ: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για νέους επιχειρηματίες στον αγρο-διατροφικό τομέα»

Σήμερα στο «Elite» η ημερίδα του ΚΑΕΜ: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για νέους επιχειρηματίες στον αγρο-διατροφικό τομέα»

Στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και βελτίωσης των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή στοχεύει η βιωματική εκπαίδευση του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, το οποίο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Μεσσηνιακές επιχειρήσεις και επιδιώκουν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200 καταρτιζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί σε θεματικές ενότητες που αφορούν στον αγροτουρισμό, την επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, την αξιοποίηση αλλά και την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την τυποποίηση και συντήρηση τροφίμων καθώς και την τυροκομία.

Προκλήσεις, αποτελέσματα project,
μελλοντικοί στόχοι


Οι δράσεις που υλοποιεί το ΚΑΕΜ παρουσιάζονται σήμερα στο ξενοδοχείο «Elite», στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα του Κέντρου, όπου παράλληλα θα αναδειχθούν σημαντικά θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα του αγρο-διατροφικού τομέα, θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στην προώθηση πωλήσεων και στα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας επιτυχημένος πωλητής από τον σύμβουλο εμπορική ανάπτυξη, Νεκτάριο Ζεϊμπέκη. Ο καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δρ. Αλέξιος Λέανδρος Σκαλτσούνης, θα παρουσιάσει στοιχεία για την επιστημονική κατοχύρωση της φαρμακευτικής αξίας των βοτάνων και τη σύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα. Η ιδρύτρια της εξαγωγικής εταιρείας αρωματικών φυτών Daphnis and Chloe, Ευαγγελία Κουτσοβούλου θα αναφερθεί στις προκλήσεις για μια νέα αγροδιατροφική επιχείρηση. Ο συνιδρυτής του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας», Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του project «Πολυστάρι» από το τμήμα του σεμιναρίου του «Αγροτουρισμού» και αφορούν σε προτάσεις ήπιας αγροτουριστικής ανάπτυξης του συγκεκριμένου χωριού. Ο Διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Μελετών Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ Φίλιππος Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει τον απολογισμό και τους μελλοντικούς στόχους του Κέντρου ενώ παράλληλα θα απονεμηθούν τα διπλώματα στους απόφοιτους του 4ου κύκλου σεμιναρίων.
Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεσσηνιακές παραλλαγές σαλάτας, που θα δημιουργήσουν οι Σεφ του ΙΕΚ Ορίζων, έχοντας ως βάση προϊόντα επιχειρήσεων οι οποίες υποστηρίζονται από την συμβουλευτική του Κέντρου.
Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Elite City Resort (Ναυαρίνου 2), σήμερα στην Καλαμάτα, από τις 18:00 ως τις 20:30, με ελεύθερη είσοδο. Συντονίζει η δημοσιογράφος, Κέλλυ Δημητρούλια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17:30 – 18:00: Προσέλευση
18:00 – 18:05: Καλωσόρισμα

  • κ. Ξενοφών Κάππας. Διευθυντής Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
  • Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος. Διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Μελετών Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

18:15 – 18:30: «Πως ψωνίζει ο σύγχρονος καταναλωτής»

  • κ. Παναγιώτης Μπορέτος. Εμπορικός Διευθυντής – Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος IRI

18:30 – 18:50: «Η επιστημονική κατοχύρωση της φαρμακευτικής αξίας των βοτάνων και η τοπική επιχειρηματικότητα»

  • Δρ Αλέξιος Λέανδρος Σκαλτσούνης. Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

18:50 – 19:10: «Οι προκλήσεις για μια νέα αγροδιατροφική επιχείρηση»

  • κα Ευαγγελία Κουτσοβούλου. Επιχειρηματίας, ιδρύτρια της εξαγωγικής εταιρείας αρωματικών φυτών Daphnis and Chloe.

19:10 – 19:25: Διάλλειμα / Coffee break.


19:25 – 19:50: «Οι ικανότητες που οι ανταγωνιστές μου δε θέλουν με τίποτα να αποκτήσω… Το προφίλ του πετυχημένου Πωλητή».

  • κ. Νεκτάριος Ζεϊμπέκης, Σύμβουλος Εμπορικής Ανάπτυξης.

19:50 – 19:55: Πρότζεκτ «Πολυστάρι»

  • κ. Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος συνιδρυτής του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας»

19:55 – 20:15: Απολογισμός και μελλοντικοί στόχο του ΚΑΕΜ

  • Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος. Διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Μελετών Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

20:15 – 20:25: Απονομή Διπλωμάτων

  • κ. Ξενοφών Κάππας. Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος.

20:15 – 20:25: Μαγειρική επίδειξη από σεφ με προϊόντα που παράχθηκαν από επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το ΚΑΕΜ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022