Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 09:15

"Οι Κατίνες μου" σήμερα στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας και σε συνεργασία με την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, διοργανώνουν το Σάββατο 23 Οκτωβρίου την προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Κατίνες μου» της Βίλμας Μενίκη, παρουσία της σκηνοθέτιδος.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ομιλία της δημιουργού και συζήτηση.

Το ντοκιμαντέρ αφορά την ιστορία της Αυτόνομης Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης, που έδρασε στην πόλη από το 1985-1995. Συναντήθηκαν 16 χρόνια μετά από τη τελευταία τους συνάντηση και ακολούθησαν άλλες δύο συναντήσεις. Στην ομάδα συμμετείχαν γυναίκες, μέλη και φίλες της ομάδας, οι οποίες συνεργάστηκαν με διάφορους τρόπους.

Τις παρακολουθούμε να ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας της ομάδας, μέσα από προσωπικές αφηγήσεις, φωτογραφίες και άρθρα της εποχής.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα για την ταινία και για θεματικές που απασχολούν την ισότητα των φύλων: Γυναικοκτονίες-αιτίες, πρόληψη κι αντιμετώπιση. Φύλο κι εκπαίδευση. Ενδοοικογενειακή βία. Πανδημία και γυναίκες. Συλλογικοί αγώνες και προσωπική δράση.

Η Βίλμα Μενίκη είναι καθηγήτρια Β΄θμιας Εκπαίδευσης, με Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, επιμορφώτρια στο Δίκτυο για τη Σχολική Διαμεσολάβηση (www.kede.org), πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, φεμινίστρια, ακτιβίστρια, ερευνήτρια και μέλος του δικτύου WIFTgr (Γυναίκες στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση).

Το ντοκιμαντέρ της «Οι Κατίνες μου» για την Αυτόνομη Ομάδα Γυναικών Θες/νίκης 1985-1995 έκανε πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2019. 

Χώρος Προβολής: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Μπενάκη 11, Ιστορικό Κέντρο

Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 7:30 μ.μ.

Είσοδος: Δωρεάν, περιορισμένες θέσεις

- Παρακαλούνται οι φίλοι να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη της μετάδοσης και εξάπλωσης του κορoναϊού Covid-19 (αποστάσεις, μάσκα, χρήση αντισηπτικού)

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα