Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 19:10

Το πρόγραμμα και οι ομιλητές της υβριδικής εκδήλωσης «Kalamata@Smartcity Innovation Talks»

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η υβριδική εκδήλωση, Kalamata@Smartcity Innovation Talks, η οποία αποτελεί την συνέχεια του επιτυχημένου City Innovation Talks, με στόχο την ανάπτυξη δημιουργικής συζήτησης για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Καλαμάτας, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα.

Θα αναδειχθούν, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις και τοποθετήσεις, βασικά θέματα ώστε μια έξυπνη πόλη να μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογική καινοτομία και τις νέες τάσεις για την υλοποίηση δράσεων με τοπικά και εθνικά οφέλη.

Στο Kalamata@Smartcity Innovation Τalks συμμετέχουν και τοποθετούνται οι:
●    Ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας
●    O κ. Περικλής Μαντάς, Βουλευτής Μεσσηνίας
●    Ο κ. Παναγιώτης Νίκας,  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
●    Η κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της
    Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
●    Ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης, Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ
●    Ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας
●    Ο κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
●    Ο κ. Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO, Co-founder της Crowdpolicy
●    Ο Δημήτρης Πανόπουλος, Αναλυτής Δεδομένων, Επικεφαλής Μονάδας Έρευνας και Τεκμηρίωσης Πολιτικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας &  Κοινωνικών Υποθέσεων και Τεχνικός Συντονιστής Πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, με τη θεματική: «H αξία των Δεδομένων στη Λήψη Αποφάσεων και στο Σχεδιασμό Δημόσιων Πολιτικών στο Δημόσιο Τομέα»
●    Ο  Δρ. Χρήστος Καλλονιάτης Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του  Πανεπιστημίου  Αιγαίου με τη θεματική «Έξυπνες Λύσεις στον τομέα του Ψηφιακού Πολιτισμού - Η περίπτωση του PSMART Project»
●    Ο Δρ. Παναγιώτης Τζαβάρας, Λέκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη θεματική:  «Πώς το 5G κάνει τις πόλεις πιο έξυπνες»
●    Ο κ. Γιάννης Πάζιος, Γεωγράφος και Αναπληρωτής Γενικού Διευθυντή του αγροτικού συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας, με τη θεματική: «Η ψηφιακή́ μετάβαση του πρωτογενούς τομέα και η συμβολή́ της ως παράγοντα τοπικής ανάπτυξης»
●    Ο κ. Kυριάκος Μαρίνης Μηχανολόγος Μηχανικός, ιδρυτής της startup Microtron με τη θεματική: «Επαυξημένη πραγματικότητα και έξυπνη πόλη»
●    Η κ. Νέλλη Κουβελάκη, συνιδρύτρια της  «Φάος» ΚοινΣΕπ και δ/ντρια του “House by Phaos”, με τη θεματική  «Work from anywhere /Digital Nomads Digital Families”
●    Ο κ. Γρηγόρης Ζωντανός, Serial Entrepreneur, με τη θεματική: «Πρακτικά παραδείγματα του Work from anywhere»
●    Ο κ. Θάνος Παράσχος, Entrepreneur, Συνιδρυτής Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας με τη θεματική: «Ευκαιρίες για επιχειρηματίες τεχνολογίας μέσω του Greek Startup Universe»
●    Ο κ. Νάσος Μάκιος,  Περιβαλλοντικός Διευθυντής της Μεσσηνιακής εταιρείας ΚΛΗΜΗΣ και μεταπτυχιακός φοιτητής τμήματος Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, με τη θεματική «Η κυκλική οικονομία στις έξυπνες πόλεις"
●    Ο Δρ. Βασίλης Πουλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB), με τη θεματική:  «Μεγάλα Δεδομένα και Πολιτισμός: Ο δρόμος για ένα μέλλον που ήδη ζούμε»
●    Ο κ. Ηλίας Καλφακάκος, Οικονομολόγος, Συν-ιδρυτής «Ο Σπόρος» με τη θεματική:  «Δικαιοσύνη και Έξυπνη Πόλη / Οι κίνδυνοι της ψηφιακής πληροφορίας»

Συντονίζει η κ. Ελένη Μαυρόγαλου, Public Affairs Digital Consultant της Crowdpolicy.

Σημειώνουμε πως το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται για την ψηφιακή καινοτομία, τις έξυπνες πόλεις και τις νέες σχετικές τεχνολογικές τάσεις.

Θα πραγματοποιηθεί υβριδικά μέσα από τον συνεργατικό χώρο “House by Phaos” στην Καλαμάτα και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου. 

Το Kalamata@Smartcity Innovation Τalks, διοργανώνεται από την «Φάος» ΚοινΣΕπ και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και την Crowdpolicy.

Εγγραφές και συμμετοχή εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα