Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 10:00

Το πρόγραμμα της Πέμπτης για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με άλλες πέντε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ταινίες τεκμηρίωσης, από τις οποίες οι τέσσερις κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, συνεχίζεται την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που πραγματοποιείται διαδικτυακά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού&Αθλητισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μέσα από την ιστοσελίδα του https://www.peloponnisosdocfestival.com


Τί θα δούμε

A Language for Equality / Μία γλώσσα για την ισότητα (Σλοβενία 2019) του Marko Kumer, ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί τον αγωνα τριών κωφών από τρεις διαφορετικές γενιές να κρατήσουν ζωντανή τη Νοηματική, τη μόνη γλώσσα με την οποιά μπορούν να εκφραστούν.

Scheme Birds /  Τα πουλιά των εργατικών κατοικιών  (Σουηδία, Ην. Βασίλειο 2019) των  Ellen Fiske και Ellinor Hallin, που παρουσιάζει την αγανάκτηση μιας γενιάς Σκωτσέζων, απογοητευμένων από τις υποσχέσεις της κοινωνίας.

Return to Epipo / Επιστροφή στο Επίπο (Ουγγαρία 2020) της Judit Oláh, ένα ντοκιμαντέρ για το τί πραγματικά συνέβαινε στην καλοκαιρινή κατασκήνωση στο Επίπο, κατά την τελευταία δεκαετία της σοσιαλιστικής Ουγγαρίας. Με αφετηρία ένα σκάνδαλο που έρχεται στην επιφάνεια 25 χρόνια μετά, η ταινία αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για ένα μέρος ταπείνωσης και κακοποίησης.

Born in Evin / Γεννημένη στο Εβιν (Γερμανία, Αυστρία 2019) της Maryam Zaree, μια ταινία στην οποία η σκηνοθέτις αναζητά τις περίεργες συνθήκες της γέννησής της μέσα σε μία από τις γνωστές πολιτικές φυλακές του κόσμου.

The Forgotten Treasure / Ο ξεχασμένος θησαυρός (Γερμανία 2019) του Tom Ehrhardt για την μεγαλύτερη συλλογή αιρετικής τέχνης της Ανατολικής Γερμανίας πριν από την πτώση του τείχους που βρίσκεται σε μία μυστική τοποθεσία στη Βραζιλία.

 

 

Το κοινό ψηφίζει!

Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος κάθε ταινίας, το κοινό μπορεί να ψηφίζει με 1 έως 5 αστέρια στον βαθμό που του άρεσε η ταινία που παρακολούθησε. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα απονείμει τον Μάιο το Bραβείο Kοινού για το Kαλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ.Προσοχή! Η βαθμολόγηση καθε ταινίας μπορεί να γίνει μόνο την ημέρα της προβολής της.

On line συνεντεύξεις με τους σκηνοθέτες
Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος κάθε ταινίας μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του σκηνοθέτη (όπου είναι διαθέσιμη), που παραχώρησε στα αγγλικά σε εθελοντές και συνεργάτες του Φεστιβάλ και να ανακαλύψετε την καλλιτεχνική ματιά των δημιουργών αλλά και την προσωπική τους σύνδεση με την δημιουργία τους. Οι συνεντεύξεις με τους σκηνοθέτες των ταινιών που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα "Διεκδικώντας την Ελευθερία" πραγματοποιήθηκαν από τους φοιτητές των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για να παρακολουθήσετε το ΔΩΡΕΑΝ online πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ακολουθείτε τα εξής βήματα:

1.Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα https://www.peloponnisosdocfestival.com

2.Επιλέγετε Σύνδεση και Δημιουργία Νέου λογαριασμού

3.Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε ΕΓΓΡΑΦΗ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας να πατήσετε επιβεβαίωση από το email σας!

Η κάθε ταινία είναι διαθέσιμη από τις 00:00 και για 24 ώρες, ενώ επιτρέπονται μέχρι 200 θεάσεις σε κάθε ταινία.

 

Οι περιλήψεις των ταινιών της Πέμπτης 11/02

 

A Language for Equality / Μία γλώσσα για την ισότητα

Σκηνοθέτης: Marko Kumer

Παραγωγός: Tina Grošelj, Katja Lenarčič

Σενάριο: Tina Grošelj

Διάρκεια: 49’

Χώρα: Σλοβενία 2019

Ομιλούμενηγλώσσα:  Σλοβένικα

Σύνοψη:Τί συμβαίνει όταν η μόνη γλώσσα που ξέρεις απειλείται με εξαφάνιση; Τρεις κωφοί πρωταγωνιστές που ανήκουν σε τρεις διαφορετικές γενιές παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανή τη νοηματική γλώσσα, τη μόνη γλώσσα στην οποία μπορούν να εκφράσουν αγάπη, φιλία, δυσκολίες και θλίψη.

 

Scheme Birds /  Τα πουλιά των εργατικών κατοικιών

Σκηνοθέτης: Ellen Fiske, Ellinor Hallin

Παραγωγός: Mario Adamson, Ruth Reid

Διάρκεια:  90’

Χώρα: Σουηδία, Ην. Βασίλειο 2019

Σύνοψη: To ντοκιμαντερ  παρουσιάζει την αγανάκτηση μιας γενιάς Σκωτσέζων, που έχουν απογοητευτεί από τις υποσχέσεις της κοινωνίας. Μέσα από τα μάτια της Gemma, μιας μελλοντικής μητέρας στα όρια της ενηλικίωσης, βλέπουμε μία ξεθωριασμένη πόλη που ζει από τον χάλυβα. Σε ένα μέρος, όπου «είτε γκαστρώνεσαι είτε πας φυλακή», η Gemma βρίσκει μικρές στιγμές τρυφερότητας μέσα στη βία των κοντινών της εργατικών κατοικιών.

 

 

Return to Epipo / Επιστροφή στο Επίπο

Σκηνοθέτης: Judit Oláh

Διάρκεια: 84’

Χώρα: Ουγγαρία 2020

Σύνοψη: Την τελευταία δεκαετία της σοσιαλιστικής Ουγγαρίας, μία φανταστική δημοκρατική χώρα, το Επίπο, ήταν η καλοκαιρινή κατασκήνωση που κάθε παιδί ήθελε να πάει. Πίσω όμως από τις σκιές της δικιάς του γλώσσας, του διαβατηρίου του, του ύμνου του και των κανόνων του, το Επίπο ήταν ένα μέρος ταπείνωσης και κακοποίησης. Πέρασαν 25 χρόνια σιωπής μέχρι ένα σκάνδαλο να ταρακουνήσει την ουγγρική ελίτ. Όταν η κόρη της Τζούντιτ,  σκηνοθέτιδας και πρώην παιδιού του Επίπο, ζητάει την άδειά της, για να πάει σε μία καλοκαιρινή κατασκήνωση, αυτή νιώθει την ανάγκη να λύσει τα αναπάντητα ερωτήματα του παρελθόντος. Ξεκινάει, λοιπόν, την αναζήτηση για τους μοναδικούς δεσμούς της ταυτότητας του Επίπο, που επηρεάζουν μέχρι και σήμερα την τότε κοινότητα της κατασκήνωσης.

 

 

Born in Evin / Γεννημένη στο Εβιν

Σκηνοθέτης: Maryam Zaree

Παραγωγός: Ira Tondowski, Alex Tondowski

Διάρκεια:98’

Χώρα: Γερμανία, Αυστρία 2019

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί την κινηματογραφίστρια και ηθοποιό Maryam Zaree στην αναζήτησή της να μάθει τις περίεργες συνθήκες της γέννησής της μέσα σε μια από τις γνωστές πολιτικές φυλακές του κόσμου. Μέσω αυτής της ταινίας, η Maryam Zaree προσπαθεί να αναλύσει την πολυπλοκότητα του τραύματος και της άρνησης.

 

 

The Forgotten Treasure / Ο ξεχασμένος θησαυρός

Σκηνοθέτης: Tom Ehrhardt

Παραγωγός: Tom Ehrhardt, Katharina Weser, Dácio Pinheiro

Σενάριο:  Tom Ehrhardt

Διάρκεια: 78’

Χώρα: Γερμανία 2019

Ομιλούμενη γλώσσα: Αγγλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά

Σύνοψη: Σε μία μυστική τοποθεσία στη Βραζιλία βρίσκεται ένας θησαυρός, η μεγαλύτερη συλλογή αιρετικής τέχνης της Ανατολικής Γερμανίας πριν από την πτώση του τείχους. Ο συλλέκτης, ο Βραζιλιάνος διπλωμάτης Σάγκας Φρέιτας, είναι το κλειδί γι’ αυτό το ξεχασμένο κομμάτι της γερμανικής ιστορίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα