Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 15:53

Η επέτειος γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη γορτάστηκε στο Ραμοβούνι Οιχαλίας

Γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα στο Ραμοβούνι Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, την περασμένη Κυριακή, η ιστορική επέτειος της γέννησης του ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας. Επίσης παραβρέθηκε ο βουλευτής Χρήστος Παππάς. Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και την Ένωση Κεντρώων ο κ. Σταύρος Σκληβάγκος. Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι της Αεροπορίας, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών συλλόγωνκαι πλήθος κόσμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Μαρία Λιακάκη, υποψήφια διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορική στιγμή της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι Οιχαλίας, στις 3 Απριλίου 1770 και στους αγώνες του, που οδήγησαν στην πολυπόθητη λευτεριά.

Μαθητές των σχολείων του δήμου Οιχαλίας απήγγειλαν ποιήματα για τον εθνικό ήρωα, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μελιγαλά και από τον Σύλλογο Γυναικών Δωρίου. Στο τέλος, ο δήμος Οιχαλίας παρέθεσε μικρή δεξίωση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα