Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 10:01

«Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας»: Aνάβαση στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς την Κυριακή

Προσκυνηματική ανάβαση θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην ιστορική μονή της Βελανιδιάς.

Καλούνται όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην προσκυνηματική πορεία να συγκεντρώνονται στην πλατεία Όθωνος στις 7.30 το πρωί. Η ανάβαση θα ξεκινήσει συγκροτημένα στις 8.

Ο δρόμος προς το μοναστήρι είναι ασφαλτοστρωμένος και συνεπώς η πεζοπορία θεωρείται χαμηλής δυσκολίας. Κατά μήκος της διαδρομής θα γίνει ξενάγηση από ανθρώπους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εκτενής ξενάγηση θα υπάρξει επίσης και στους χώρους του μοναστηριού από τον υπεύθυνο της μονής Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Νταμάτη. Μεταξύ άλλων θα γίνει επίσκεψη στο κελί του Παπαφλέσσα που ως γνωστόν είχε ζήσει στη μονή της Βελανιδιάς.

Η θεία λειτουργία, στην οποία θα ψάλλουν μέλη του Βυζαντινού Χορού «Αινούντες», αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 10:30. Είναι αυτονόητο πως όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν την προσκυνηματική πορεία αλλά θέλουν να βρεθούν στο μοναστήρι, ενθαρύνονται να μεταβούν στο χώρο με τα ιδιωτικά τους οχήματα. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας μέλη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουταλά θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας με την συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων Κουταλά και «Αινούντες».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας και εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» που εκπονείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», καθώς και την κινηματογραφική εταιρεία VIEWMASTER Films.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα