Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 15:50

Στην δοξολογία για την απελευθέρωση της Τρίπολης θα παρευρεθεί αύριο Κυριακή ο Π. Νίκας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Τρίπολη για την 199η επέτειο κατάληψης της πόλης από τους επαναστατημένους Ελληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Ο φετινός εορτασμός είναι τριήμερος και ξεκινά την Παρασκευή, με τα εγκαίνια στις 7.30 το απόγευμα έκθεσης φωτογραφίας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, με θέμα “Αρκαδία, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα”.

Το Σάββατο 26 του μήνα θα ψαλεί στις 11 το πρωί στο Λιμποβίσι δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ομιλία και απόδοση κολοκοτρωνέικων τραγουδιών.

Στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, εξ άλλου, θα γίνει στο Λιμποβίσι η εκκίνηση του Κολοκοτρώνειου δρόμου, ο τερματισμός του οποίου είναι προγραμματισμένος περί τις 7 το απόγευμα στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Θα ακολουθήσει, στην πλατεία Αρεως μεγάλη συναυλία με κεντρικό θέμα “Τραγουδώντας τη Ρωμιοσύνη …Διακόσια χρόνια μετά”.

Η κορύφωση των τριήμερων εκδηλώσεων θα γίνει αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, με δοξολογία που θα ψαλεί στις 10.30 το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου.

Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας, θα τελεστεί στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών.

Στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην πλατεία Αρεως, θα δοθεί μουσική παράσταση με με τίτλο “Ο Θοδωρής του ’21”, με την λήξη της οποίας θα γίνει καύση πυροτεχνημάτων, για να ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης

Σημειώνεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης, στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα