Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 12:05

Η νέα εφηβική θεατρική ομάδα "Σύντηξη" έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην Καλαμάτα

Την παρθενική της εμφάνιση πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 η νέα εφηβική θεατρική ομάδα ΣΥΝΤΗΞΗ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, εντυπωσιάζοντας τους θεατές που γέμισαν τον χώρο, κρατώντας βέβαια τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας προστατευτικές μάσκες.

Η παράσταση περιείχε δύο ενότητες. Η πρώτη ήταν ένας θεατρικός αυτοσχεδιασμός, με τον οποίο τα μέλη της ομάδας είχαν σχεδιάσει χορευτικά κάτω από τους ήχους έντονης μουσικής τη σημασία της λέξης «σύντηξη». Έδειξαν με τα σώματά τους ότι η Σύντηξη είναι η συνένωση ελαφρών πυρήνων (που είναι ο καθείς από αυτούς) σε βαρύτερους με ταυτόχρονη απελευθέρωση ενέργειας. Απέδειξαν δηλαδή με ιδιαίτερα αρμονικές κινήσεις, αλλά και ένταση, ότι "Σύντηξη", είναι μια δυνατή ένωση. Η ένωση των ελαφρών πυρήνων που ήταν τα ίδια τα παιδιά, η οποία οδηγούσε σε ένα σύνολο, μια συμπαγή δύναμη που κατέκτησε αμέσως το κοινό. Η δύναμη, που κρυβόταν στη σύλληψη της ιδέας τους, απελευθέρωσε τέτοια ενέργεια που οι θεατές παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, μη πιστεύοντας πως αυτό που παρακολουθούσαν, δεν ήταν δημιούργημα επαγγελματία χορογράφου. 

Στο ίδιο μήκος κύματος αισθητικής, κύλησε και η δεύτερη ενότητα, που ήταν η θεατροποίηση του δημοτικού τραγουδιού «του νεκρού αδελφού». Η παράσταση περιείχε στοιχεία αφήγησης, κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών. Οι ευρηματικές εικόνες, οι σκηνοθετικές δράσεις, οι αυτόματες αλλαγές ρόλων, οι υπέροχοι φωτισμοί και τα εφέ του Γιώργου Ηλιόπουλου, ο ρυθμός μέσα από τα κρουστά που γέμιζαν ενέργεια το κάστρο δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μυθική. Το πέρασμα μέσα από την « Πύλη των κόσμων» , του κόσμου της «ζωής» της μάνας και της Αρετής και του κόσμου του «θανάτου» μέσα από τον Κωνσταντή, έφεραν συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια των θεατών.

Όλα τα παιδιά δεμένα μεταξύ τους με τα ισχυρά δεσμά της αγάπης τους γι αυτό που έκαναν, της εσωτερικής ευαισθησίας τους και της εμπνευσμένης φαντασίας τους κατέπληξαν το κοινό που τους χειροκρότησε για ώρα πολλή.

Είναι σημαντικό να βλέπουμε τέτοιες δράσεις τέχνης από νέους ανθρώπους. 

Οι συντελεστές της παράστασης ήταν:

Διασκευή κειμένου: Σύντηξη , Παναγιώτης Κακούρης, Σκηνοθεσία: Σύντηξη, Κουστούμια-φροντιστήριο: Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Κατασκευές: Σύντηξη, Επιμέλεια Σκηνικού: Μαρίζα Νταϊφά, Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργης Παχτίτης ,Φωτισμοί: Γιώργος Ηλιόπουλος, Βίντεο: Νίκος Βαμβακάς, Ηχογράφηση-βιντεοσκόπηση-αφίσα : Νίκος Τζαβάρας.

Έπαιξαν (αλφαβητικά): Βαλμά Μυρτώ, Βασιλοπούλου Νικολέτα, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Κουτέλα Ιωάννα, Μιτακίδη Γιολάντα, Πελεκούδα Νίκη

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα