Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 13:41

Απόκριες στη Σητεία

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σητείας, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις «Αποκριές-Σητεία 2018».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:30 στην κεντρική πλατεία (λιμάνι) της πόλης

Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας-Καλειδοσκόπιο, Φιλαρμονική Δήμου Σητείας, Ομάδα Κρουστών, Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων

Η(Οι) Μουσική (οί) της Φωτιάς

Μυθοπλαστική αναπαράσταση της Σητείας μιας άλλης εποχής, του 1538, όπου σύμφωνα με το μύθο ο πειρατής Χαΐρ αντ Ντιν Μπαρμπαρόσα βρίσκεται φυλακισμένος στα μπουντρούμια της πόλης, εικονικές μάχες μεταξύ των πειρατών και των κατοίκων της Σητείας, με σκοπό την απελευθέρωσή του.

Συμμετέχει πλήθος κόσμου, χορευτές και μουσικοί με κρουστά και χάλκινα όργανα και φυσικά… φωτιές! Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων. «Παντρεύει» τις εκδηλώσεις της αποκριάς, με τη μυθοπλασία την μουσική και τον χορό και δημιουργεί ένα υπερθέαμα με πυρσούς, βεγγαλικά, φωτοβολίδες, φλεγόμενα πλοία ενώ καζάνια με φωτιές ανάβουν σε ολόκληρο το λιμάνι.

Η εκδήλωση ξεκινά από το φρούριο Καζάρμα, διαδραματίζεται στα σοκάκια της παλιάς πόλης και καταλήγει στο λιμάνι όπου και κορυφώνεται.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16.00

Οργάνωση: Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ., Δημοτική Κοινότητα, Ομάδα οργάνωσης Καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Μεγάλη Αποκριά και Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση Κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων, ομάδων του κρυμμένου θησαυρού, καρναβαλικών και ανεξάρτητων ομάδων, σε μια μεγάλη παρέλαση που ξεκινά στις 4.00 μ.μ. από το Αρχαιολογικό μουσείο Σητείας και περνάει μέσα από τις κεντρικές οδούς της πόλης Αν. Παπανδρέου, Κων. Καραμανλή, Ελ Βενιζέλου κτλ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα