Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 16:07

Άκυρο και το "Oktoberfest"!

Τη ματαίωση του φετινού "Oktoberfest", της παραδοσιακής γιορτής της μπίρας που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στο Μόναχο, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης τόσο ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ όσο και ο Δήμαρχος της πόλης Ντίτερ Ράιτερ, επικαλούμενοι την πανδημία του κορονοϊού.

"Ζούμε με τον κορονοϊό σημαίνει ζούμε προσεκτικά. Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει ευαισθησία. Καταλήξαμε ότι το ρίσκο είναι υπερβολικά υψηλό... Δεν ωφελούν οι ημι-εναλλακτικές λύσεις", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σέντερ, ενώ ο κ. Ράιτερ έκανε λόγο για "πικρό χάπι" και για μια συναισθηματικά και οικονομικά δύσκολη στιγμή.
Το "Oktoberfest" προσελκύει κάθε χρόνο μέχρι και έξι εκατομμύρια λάτρεις της βαυαρικής μπίρας, ενώ τα έσοδα για την Γερμανία και το Μόναχο ειδικότερα εκτιμάται πως ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Η φετινή διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου και είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί χωρίς επισκέπτες από το εξωτερικό, με τη συγκεκριμένη πρόταση να απορρίπτεται τελικά από τις αρμόδιες αρχές που επέλεξαν την ολική ακύρωση του διάσημου φεστιβάλ.

Πηγή: news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα