Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 22:57

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Καλαμάτα (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Την Ολυμπιακή φλόγα υποδέχτηκε πριν λίγη ώρα, παρουσία κόσμου, η πόλη της Καλαμάτας, η οποία είναι η πρώτη πόλη όπου η Φλόγα θα διανυκτερεύσει, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι της για το Τόκυο της Ιαπωνίας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Δείτε το βίντεο:

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία και στη Μεσσηνία διέσχισε τη διαδρομή Κυπαρισσία, Πύλο, Μεσσήνη, Καλαμάτα. Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα την υποδέχθηκε πλήθος κόσμου λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Πέντε ήταν οι Μεσσήνιοι αθλητές που επελέγησαν ως λαμπαδηδρόμοι. Πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η αθλήτρια του Βeach Volley, Μαρία Χάσκου, δεύτερος ο αθλητής του στίβου, Διονύσιος Πουλής, ακολούθησε η Νίκη Αθανασοπούλου, αθλήτρια του Tae Kwon Do, στη συνέχεια ο αθλητής της ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Βεργινάδης με τελευταίο λαμπαδηδρόμο τον Γιώργο Λαζαρίδη, αθλητή του Τένις με αμαξίδιο, ο οποίος ήταν αυτός που πραγματοποίησε την αφή βωμού στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, ακούστηκαν ο Ολυμπιακός Ύμνος, ο Εθνικός Ύμνος της Ιαπωνίας και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο, την εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "ΤΟΚΥΟ 2020", τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ η τελετή συνεχίστηκε με την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων. 

Ακολούθησε βράβευση του Προέδρου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου για την προσφορά του στο ολυμπιακό κίνημα. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις Ολυμπιονικών - Αθλητών για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Μαρία Αλεβίζου, η γνωστή και ως «η Κορυφαία Ελληνίδα Βολλευμπολίστρια» σύμφωνα με ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, Μαρία Κωστόπουλου, ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Φωτάκης, ο Πρωταθλητής Κολύμβησης – Υδατοσφαίρισης, Ηλίας Μάλαμα και μια από τις κορυφαίες αθλήτριες ρυθμικής της χώρας μας, Κλέλια Πανταζή. 

Η παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Καλαματιανό ηθοποιό - σκηνοθέτη Γιάννη Δρίτσα, ενώ υπήρχε μετάφραση στην αγγλική γλώσσα, καθώς και νοηματική. 

Ρεπορτάζ: Κυριακή Παπακωνσταντίνου 

Βίντεο - Φωτογραφίες: Τάσος Γεωργακόπουλος, Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα