Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:43

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 1821

Ο Εικαστικός Τομέας της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, και σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης εικαστικής δράσης, παρουσιάζει έκθεση παιδικής ζωγραφικής με έργα από το 2ο διαγωνισμό ζωγραφικής από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, του οποίο τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 20.00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας και έχει τίτλο : "Καλαμάτα - 23 Μαρτίου 1821"

Οι μαθητές/ μαθήτριες εμπνεύστηκαν από ένα κείμενο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους:"

"Το μεσημέρι [της 23ης Μαρτίου] στις όχθες του χειμάρρου Νέδωνος εμπρός από τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, ενώ αντηχούσαν οι χαρούμενες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και οι θριαμβευτικές ιαχές των Ελλήνων, 24 ιερείς και ιερομόναχοι ευλόγησαν, ύστερα από μια συγκινητική δοξολογία, τις ελληνικές σημαίες και όρκισαν τους αγωνιστές". (τ. ΙΒ’, σσ. 89-90) και αποτύπωσαν με εικαστικό τρόπο το μεγάλο γεγονός της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, το κύμα ενθουσιασμού και την ανείπωτη χαρά που είχε συνεπάρει εκείνη την ημέρα όλους τους Μεσσήνιους αγωνιστές, ενωμένους στον κοινό αγώνα της ελευθερίας, μέσα από τη λατρευτική σύναξη κλήρου και λαού στον εμβληματικό για την πόλη μας και το πανελλήνιο, ναό των Αγίων Αποστόλων.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα δοθούν τα βραβεία στους μαθητές/ μαθήτριες που διακρίθηκαν. Τα βραβεία θα αντιστοιχούν σε 6 υποτροφίες διάρκειας 5 μηνών η κάθε μια, για συμμετοχή στα τμήματα του Εικαστικού Σχολείου.

Τέλος, θα δοθεί έπαινος συμμετοχής για κάθε σχολείο που συμμετέχει στο διαγωνισμό σε εκπρόσωπο του σχολείου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα