Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 09:50

«Γεύσεις και Όψεις του ‘21» στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Στο πλαίσιο των δράσεων του Μαρτίου 2020 το Πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» υλοποιεί εκδήλωση με τίτλο «Γεύσεις και Όψεις του ‘21» την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρα 7 μ.μ. στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας στο χώρο των Βιολογικών προϊόντων. 

Στην εκδήλωση η Λέσχη Αρχιμαγείρων Παράρτημα Μεσσηνίας θα μαγειρέψουν εδέσματα εμπνευσμένα από την εποχή του ‘21 ενώ οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μικράς Μαντίνειας, Κουταλά και Μικρομάνης θα προσφέρουν κεράσματα. Παράλληλα το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνομνήμονες θα παρουσιάσουν Λαογραφική Έκθεση με αντικείμενα της εποχής, προσφέροντας μια συνολική εικόνα καθημερινής ζωής της περιόδου. Στην συνέχεια τα παιδικά χορευτικά τμήματα των συλλόγων «Χορευτικός Σύλλογος Αμφειείς», «Χορευτικός Σύλλογος Φίλοι της Παράδοσης», «Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας» και «Σύλλογος Αθλητικού Χορού Ξενία» θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821- Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στην Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα