Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 15:29

Παρουσίαση προγράμματος για "Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας" (Βίντεο)

Οι δράσεις του Μαρτίου 2020 του Δήμου Καλαμάτας στο πλαίσιο υλοποίησης του «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821- Δρόμοι Ελευθερίας», παρουσιάστηκαν σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια ενώ τόνισε πως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, θα είναι πλούσιο.

Στην συνέχεια ο επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής του προγράμματος "Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας", Νίκος Ζαχαριάς τόνισε την σημαντικότητα της σύνθεσης όλων αυτών των δυνάμεων, συμπληρώνοντας πόσο δυναμικό και πλήρες είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της "ΦΑΡΙΣ" Παντελής Δρούγας με την σειρά του αναφέρθηκε την στήριξη της ΦΑΡΙΣ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σε όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν ενώ μίλησε για μια κληρονομιά που θα μείνει στην πόλη της Καλαμάτας.

Μεταξύ άλλων, μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού τομέα Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημαντική συμβολή του καλλιτεχνικού τομέα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρουσιάζοντας τις δράσεις τους.

Επιπλέον η πρόεδρος του τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιωάννα Σπηλιοπούλου αναφέρθηκε στις συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κάνοντας μια αναφορά στα ιστορικά γεγονότα.

Τέλος η Βάγια Παναγιωτίδη μέλος της συντονιστικής επιτροπής, ανακοίνωσε τις διάφορες δράσεις που θα γίνουν στην πόλη της Καλαμάτας ενώ ο Βασίλης Πουλόπουλος μίλησε για το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο και την συμβολή του Πανεπιστημίου στην ηλεκτρονική καταγραφή. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα